19 / 05 / 2024

Doların 10 gün sonra geleceği rakam açıklandı! Bakmadan sakın uyumayın

Doların 10 gün sonra geleceği rakam açıklandı! Bakmadan sakın uyumayın

Merkez Bankası tarafından verilen faiz kararının ardından doların ne kadar olacağı merakla beklenmeye başladı. Analistler, doların 10 gün sonra geleceği seviye hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.



MERKEZ BANKASI NEDEN FAİZ DÜŞÜRDÜ?

Gelin biraz da Merkez Bankası'nın faiz düşürmesinin nedenlerine göz atalım. Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Merkez Bankası'nın faiz düşürmesiyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yazısında bankanın hamlesinin nedenini de yazan Demiralp, "Şöyle bir mantık izleniyor: Ekonominin büyüyebilmesi için borçlanma faizlerinin azalması lazım. O halde Merkez Bankası politika faizini düşürürse kredi faizleri iner, daha rahat borçlanma, daha çok harcama, daha çok yatırım, daha çok istihdam olarak geri döner" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön