14 / 05 / 2024

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

20 yılın zirvesini gören dolardaki son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki dolar kurunu neler bekliyor? İşte flaş tahminler...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar endeksi, ultra gevşek para politikalarının devreye alınmasının ardından 2020 yılında yüzde 6,7'lik kayıpla 90 kritik eşiğinin altına inmiş ve geçen senenin 2. yarısından itibaren de küresel çapta ortaya çıkan tedarik zinciri problemleriyle kademeli olarak yükselişe geçti.

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

2022 yılının başında Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinden sonra halihazırda yüksek seyreden enflasyonist baskıları daha da artırmasıyla birlikte merkez bankalarının para politikalarında normalleşme adımları resmi şekilde başlarken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırım sürecinde gerekirse daha agresif adımlar atabileceği sinyalini vermesiyle dolar endeksi, Nisan'da 103,9 ile 20 senenin zirvesini görmüştü.

Peki, önümüzdeki günlerde neler olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön