14 / 05 / 2024

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

20 yılın zirvesini gören dolardaki son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki dolar kurunu neler bekliyor? İşte flaş tahminler...



SERT KAYIPLARA DİKKAT

Küresel çapta süren jeopolitik riskler ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın endişeleri, tarihi seviyelerde seyreden enflasyona rağmen Avrupalı ülkelerin destekleyici para politikalarından geri dönme konusunda ikilemde kalmasına sebep oldu. Söz konusu bu durum, normalleşme adımları ile güçlenen dolar karşısında avroyu daha da zayıflattı.

Haber Global'in aktardığına göre, söz konusu bu gelişme ile Avrupa Merkez Bankası (ECB), bu sene içerisinde faiz artırımlarına başlayacağı sinyali vermesine rağmen avro/dolar paritesi 1,0471 ile Ocak 2017 tarihinden bu yana en düşük seviyelere geriledi. Geçtiğimiz ayı 1,0550'ten kapatan paritenin toplam kaybı da yüzde 4,7 şeklinde oldu.

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, dünyanın aksine düşük enflasyonla mücadele eden Japonya Merkez Bankası ise (BoJ) para politikaları konusunda emsallerinden ayrışarak ultra gevşek para politikasına devam ederken dolar/yen paritesi, 131,2 ile Nisan 2002 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Paritenin Nisan'daki toplam değer kaybı yüzde 6,7 seviyesindeyken, aşırı kur hareketleri karşısında ülkede mali ve finansal tedbirlerin yakın zamanda devreye alınması bekleniyor.

Dolar endeksinin hesaplanmasında ağırlığı alınan diğer para birimlerinin performansı masaya yatırıldığında, Nisan ayında, Temmuz 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gören sterlin/dolar paritesi yüzde 4,2 gerileme gösterdi. 2 senenin zirvesine çıkan dolar/İsviçre frangı paritesi de yüzde 5,5 yükseldi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, dolar karşısında Nisan'da Kanada doları yüzde 2,8 ve İsveç kronu yüzde 4,6 değer kaybetti.

İşte merakla beklenen o tahminler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön