15 / 05 / 2024

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

20 yılın zirvesini gören dolardaki son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki dolar kurunu neler bekliyor? İşte flaş tahminler...



"DOLARIN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR MI?"

Nordea Bank Piyasa Stratejileri Birimi Başanalisti Niels Christensen yaptığı açıklamada, döviz piyasalarındaki mevcut havanın dolar için oldukça olumlu olduğuna değindi.

Yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın, özellikle Avrupa'da ekonomik görünüm açısından yüksek belirsizliğe sebep olmayı sürdürdüğünü kaydeden Christensen, "Şu anda dünyanın her yerinde enflasyon baskıları yüksek seyrediyor ve merkez bankaları, salgın esnasında benimsenen gevşek para politikasını normalleştirmeye istekli. Şahin sinyaller gönderen ve önce hareket eden merkez bankalarının para birimleri iyi desteklenirken, adım atmakta geciken merkez bankalarının para birimleri zayıflıyor ve savunmasız kalıyor. Fed ve dolar önce hareket eden grupta..." dedi.

Doların geleceğine dair flaş tahminler! Doları olanlar aman dikkat!

Christensen yaptığı açıklamada Fed'in likiditeyi çekmeye başladığını ve yolun devamına ilişkin de agresif faiz artırımı sinyali verdiğini dile getirerek, ECB'nin her ne kadar sıkı para politikasına geçiş işaretleri verse de Rusya-Ukrayna savaşında barış sağlanmadığı müddetçe avronun kırılgan kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Tüm gelişmeler masaya yatırıldığında mevcut ortamda doların açıkça üstünlüğü olduğunu kaydeden Christensen, şöyle konuştu:

"ABD'de hanehalklarının yükselen enflasyon karşısında keskin bir şekilde düşen satın alma gücü, ülkenin ekonomik büyümesini yavaşlatacak ve Fed'in parasal sıkılaştırma sürecini daha hızlandıracak. ECB'nin sıkılaşma döngüsüne başlaması ve Rusya-Ukrayna savaşından gelebilecek olumlu haberler, Avrupa ekonomisi ve avro için görünümü iyileştirebilir. Gelecek yıl Fed, faiz oranlarında zirveye yaklaşmış olacak ve odak noktası Fed'in ilk potansiyel faiz indiriminin zamanlamasına doğru kayacak. Bu süreçte ECB de daha yavaş bir hızda olsa da sıkılaştırma döngüsünü sürdürecek. Biz avro/dolar paritesinin bu yılı 1,10 civarında bitirmesini, 2023'te 1,16'ya doğru hareket etmesini bekliyoruz."

Elinde doları olanlar, adım atmadan önce dikkat! Dolar bugün ne kadar? İşte 3 Mayıs 2022 dolar kuru!

Dolarları oluk oluk elden çıkarıyorlar! Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi görülmemiş olay

Gram ve çeyrek altını olanlar dikkat! Altın 900 TL'nin altına düştü! İslam Memiş altın için tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön