18 / 05 / 2024

Dolarını bozdurana kara haber! Fransa merkezli dev banka duyurdu! Yıl sonunda dolar tam tamına bu kadar olacak!

Dolarını bozdurana kara haber! Fransa merkezli dev banka duyurdu! Yıl sonunda dolar tam tamına bu kadar olacak!

Fransa Merkezli küresel banka BNP Paribas, doların yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Dolarlarını satanlar yandı. İşte 2024 yıl sonunda doların geleceği seviye...



Bugün 32,50 liradan işlem gören doların 2024 yıl sonunda ne kadar olacağı belli oldu. Fransa Merkezli küresel banka BNP Paribas, doların yükselmeye devam edeceğini açıklayarak rakam verdi. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar/TL yıl sonunda kaç lira olur?

DOLAR YIL SONUNDA NE OLUR?

Franda merkezli den banka, doların, yılın kalan sekiz ayında yüzde 10 artabileceğine işaret ediyor.

DOLAR YATAY SEYREDİYOR

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmesi sonrası TL mevduatlara ilgi artmaya başladı. Dolar kuru bir süredir 32,5 sınırında hareket ediyor.

Bazı banka ve aracı kurumlar doların bu yıl enflasyon ya da faizden daha yüksek getiri sağlamayacağına dair raporlar yayınlamaya başladı.

BNP Paribas, TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon verilerinin ardından yayımladığı notta, Türkiye'nin enflasyon eğilimindeki iyileşmenin altını çizdiğini kaydetti.

DEV BANKADAN TÜRKİYE YORUMU 

Banka tarafından açıklanan nottayılsonu enflasyon tahmini yüzde 40 olarak korudukları ve TCMB'den daha fazla artış beklemediklerine değinildi. 

Türkiye'nin cari işlemler hesabı mevsimselliği mayıs ayında iyileşmeye başladığı ve ticaret dengesi verileri dış hesaplarda yeniden dengelenme işaretleri gösterdiği açıklandı.

Dolarını bozdurana kara haber! Fransa merkezli dev banka duyurdu! Yıl sonunda dolar tam tamına bu kadar olacak!
2024 YIL SONUNDA DOLAR TAHMİNİ SON DAKİKA

BNP Paribas, dolar için yılsonu tahmininin 36 seviyeside olduğunu açıkladı.

İki yıl vadeli Türk devlet tahvili getiri eğrisi için değerlemelerin cazip seviyelerde olduğunu düşündüklerini aktaran BNP Paribas, "Özellikle sıfır kuponlu tahvillerle başlayan ön uç, enflasyon beklentilerine kıyasla çok yüksek reel oranlar sunuyor" dedi.

TL FIRSAT SUNUYOR

BNP Paribas TL ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Banka "Türkiye'nin cari işlemler hesabı için mevsimsellik Mayıs ayından sonra hızla iyileşiyor ve enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düştüğünü görüyoruz.'' dedi.

TL'nin birkaç ay boyunca cazip bir taşıma fırsatı sunduğunu söyleyen Banka, uzun TL'deki pozisyonlanma zaman içinde büyüdüğü ve ilerleme puanlarını önemli ölçüde düşürdüğüne dikkat çekti.

3 MAYIS DOLAR/TL NE KADAR? BUGÜN DOLAR KAÇ LİRA? GÜNCEL DOLAR KURU KAÇ LİRA? KAPALIÇARŞI DOLAR KAÇ LİRA?

3 Mayıs 2024 dolar/TL kuru yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar alıp satmak isteyenler Kapalıçarşı dolar kurunu araştırıyor.

Saat 14:20 itibariyle Kapalıçarşı'da dolar/TL kuru 32,07 liradan alınıp, 32,18 liradan satılıyor. 

Çeyrek altın fiyatları canlı! Bugün çeyrek altın ne kadar oldu? 3 Mayıs 2024 altın fiyatları

Geri Dön