28 / 04 / 2024

Dolarlarınızı sakın satmayın! Selçuk Geçer göreceği seviyeyi açıkladı

Dolarlarınızı sakın satmayın! Selçuk Geçer göreceği seviyeyi açıkladı

BDDK sonrası dolar 16.40 seviyesine kadar inmişti. Vatandaşlar döviz kurlarındaki gidişatı merak ederken, Piyasa Uzmanı Ekonomist Selçuk Geçer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



"RİSKLER DEVAM EDECEK"

Türkiye ekonomisi büyük bir risk barındırdığını ifade eden Geçer, dövizde yaşanan ufak hareket bile doları 18'lere taşıyacağını belirtti. Faizler işe yaramadığını söyleyen Geçer, "Ben olsam faizleri sıfır yaparım. Yüzde 100 yaparlarsa belki o zaman işe yarar. Cuma günü kritik bir gün. Onu da söyleyeyim. Altında ufak tefek geri çekilmeler olsa da bu kısa süreli olacak. Dolayısıyla riskler devam edecek" ifadelerini kullandı.

Dolarlarınızı sakın satmayın! Selçuk Geçer göreceği seviyeyi açıkladı

İSLAM MEMİŞ: "BENDE DOLAR OLSAYDI"

Bir diğer ekonomist İslam Memiş ise, elinde dolar olanlar için şöyle konuşmuştu:

"Aslında dolar karşısında Euro'nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğunu bilmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4'e bölerdim. Bugün (30 Haziran) dolar endeksi 105 seviyesine kadar yükseldi. Bu önemli bir rakam. Bunun yükselmesi altın ve gümüşün ons bazında gerilemesine neden oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sundu. Benim nazarımda ucuz. Elimde TL olsaydı, dolardan ziyade Euro'nun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum."

Editörün Notu: Bu haber 3 Temmuz 2022, saat 21.15'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 76 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 974 lira 96 kuruş değerindedir.

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

Ev satacaklar, kiralık ev arayanlar bu habere dikkat! İlanlar tek tek kalkıyor!

İslam Memiş önce uyardı, sonra gram altın ve doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön