28 / 06 / 2024

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL bugün ne kadar?

Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru haftanın son işlem gününe yükselişle başladıktan sonra 8,48 seviyelerinde işlem görüyor.



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararından sonra Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının beklentilerden daha güvercin algılanması ile dün gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskısı hafiledi.  Dün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yapılan açıklamalar dolar/TL'deki düşüşü tetikledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kavcıoğlu, Enflasyonun düşmesini ve cari dengenin yıl sonunda fazla vermesini beklediklerini ifade ederek, politika faizinin enflasyonun üzerinde bir seviyede oluşmaya devam edeceğini vurguladı. Kavcıoğlu ayrıca, yeni SWAP anlaşması için ülkelerle görüşmeler sağlandığını aktardı.

Dün yaşanan bu gelişmelerden sonra 8,4423 seviye ile 1,5 ayın en düşük bandına ulaşan dolar kuru günü de yüzde 1,1 azalışla 8,4584 liradan kapattı.

Dolar/TL bugün ne kadar? 

Dolar kuru haftanın son işlem gününe 0,2 değer yükselişi ile 8,47 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki  avro/TL yüzde 0,1 artışla 10,08 liradan, sterlin/TL de yüzde 0,2 yükselişle 11,82 liradan satışa sunuluyor.

Dolar endeksi haftanın başından itiaren 4 gündür düşüş yaşarken, bugün yükselişe geçti ve şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,1 artışla 92 sınırının hemen altında işlem görüyor. Avro/dolar paritesi ise 1,1886 ile yatay seyrediyor.

Dolar/TL bugün ne kadar?  

Analistler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında delta varyantına ilişkin endişelerin yatırımcıların odak noktasında olduğunu belirterek, bugün Almanya ve Euro Bölgesi'ndeki büyümenin ve özellikle ABD kişisel gelir ve harcamalarda yoğun veri gündeminin olduğunu belirtti.

Dolar düşmeye devam ediyor! İşte bugünkü dolar kuru!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön