29 / 04 / 2024

Dolmabahçe Sarayı'ndaki çatlakların giderilmesi için çalışma başlatıldı!

Dolmabahçe Sarayı'ndaki çatlakların giderilmesi için çalışma başlatıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, deprem hesaplarını da içeren teknik çalışma yapılmış ve rapor hazırlandı. Dolmabahçe Sarayı'ndaki çatlakların giderilmesi ve yapının orijinal mimarisine uygun olarak güçlendirilmesi için ihale süreci ise başlatıldı.




TBMM'YE bağlı Milli Saraylar, köşk ve kasırlarda meydana gelen hasarlar ve bakım-onarırn çalışmaları, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı. Tanrıkulu'nun önergesini cevaplayan, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut şu bilgileri verdi: 



Dolmabahçe Sarayı'ntn Matbah-ı Amire (Saray Koleksiyonları Müzesi) bölümünde, Saray'ın karşısındaki inşaat çalışması nedeniyle 2010-2011 yıllarında kılcal çatlaklar oluştu. Bu gelişme üzerine 2011 yılında dayanıklılık testinden geçiriliyor.


Diğer saray, köşk ve kasırlarla yapılara ilişkin periyodik, kontrol, bakım ve restorasyon çalışmaları sürdürülüyor. ¦ Meclis'e bağlı tüm yapılar, depreme dayanıklılık testlerinden geçiriliyor. Bunun yanı sıra güçlendirme çalışmaları yürütülüyor. 


VELİAHT DAİRESİ GÜÇLENDİRİLECEK 


Gerçekleştirilecek çalışma kapsamında Dolmabahçe Sarayı'nı veliaht Dqiresi'nin taşıyıcı sistemleri de iyileştirilerek güçlendirilecek.  Yıldız Şale'de yakın zamanda bir deprem riski tespit çalışması yapılmadı. 


Akşam 


Geri Dön