14 / 05 / 2024

dolmabahçe sarayı haberleri

dolmabahçe sarayı haberleri

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, deprem hesaplarını da içeren teknik çalışma yapılmış ve rapor hazırlandı. Dolmabahçe Sarayı'ndaki çatlakların giderilmesi ve yapının orijinal mimarisine uygun olarak güçlendirilmesi için ihale süreci ise başlatıldı.

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Motorinde ikinci indirim hemen yarın geliyor! Sürücülere peş peşe müjde: Fiyatlar 35 liraya düşecek!

Sürücülerin son zamanlarda merakla beklediği akaryakıt fiyatlarında peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Motorine dün gece yarısından itibaren 1.34 TL indirim gelmişti. Yarın fiyatlar yeniden düşecek. İşte o rakamlar...

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Tahıl ambarı olarak bilinen ilde ekmeğe yüzde 40 zam yapıldı!

Ekmek fiyatlarına birçok şehirde zam yapılmaya başlandı. Her gün başka bir ilden ekmeğe zam haberleri gelmeye devam ediyor. Peki ekmek fiyatlarındaki artış devam edecek mi? En son hangi ilde ekmeğe ne kadar zam geldi?

Ekmeğe üç ayda ikinci zam geldi! Ekmek ne kadar oldu?

Son bir haftada İstanbul, Elazığ, Iğdır, Kocaeli ve Kayseri’den ekmeğe zam haberleri geldi. Peki ekmek fiyatları artmaya devam edecek mi? En son hangi şehirde ekmeğe ne kadar zam geldi?

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

Atatürk Kültür Merkezi 2021'de tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı, "2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız" dedi.

dolmabahçe sarayı haberleri Haberi

dolmabahçe sarayı haberleri


TBMM'YE bağlı Milli Saraylar, köşk ve kasırlarda meydana gelen hasarlar ve bakım-onarırn çalışmaları, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı. Tanrıkulu'nun önergesini cevaplayan, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut şu bilgileri verdi: 



Dolmabahçe Sarayı'ntn Matbah-ı Amire (Saray Koleksiyonları Müzesi) bölümünde, Saray'ın karşısındaki inşaat çalışması nedeniyle 2010-2011 yıllarında kılcal çatlaklar oluştu. Bu gelişme üzerine 2011 yılında dayanıklılık testinden geçiriliyor.


Diğer saray, köşk ve kasırlarla yapılara ilişkin periyodik, kontrol, bakım ve restorasyon çalışmaları sürdürülüyor. ¦ Meclis'e bağlı tüm yapılar, depreme dayanıklılık testlerinden geçiriliyor. Bunun yanı sıra güçlendirme çalışmaları yürütülüyor. 


VELİAHT DAİRESİ GÜÇLENDİRİLECEK 


Gerçekleştirilecek çalışma kapsamında Dolmabahçe Sarayı'nı veliaht Dqiresi'nin taşıyıcı sistemleri de iyileştirilerek güçlendirilecek.  Yıldız Şale'de yakın zamanda bir deprem riski tespit çalışması...