11 / 05 / 2024

Domates fiyatlarında indirim sinyali! Domates fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Domates fiyatlarında indirim sinyali! Domates fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Domates hasadı başlıyor. Çiftçiler bu dönemki domates rekoltesinden umutlu olduklarını söyledi. Peki domates fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!



DOMATES FİYATLARINA İNDİİRM Mİ GELİYOR?

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün çiftçilere verdiği desteklerle kentteki üretimi yaygınlaşıyor. Raf ömrü ve aroması ile talep görmekte olan domatesten bu yıl 120 bin ton rekolte beklenmektedir. Büyük bir emekle toplanan domatesler, şehirdeki satışının dışında kamyonlarla çevre illere ve tedarikçi firmalar ile de Almanya, İngiltere ve Katar'a gönderiliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir, AA muhabirine, kentin coğrafi yapısı ve iklim özelliklerinden dolayı çeşitli sebze ve meyve yetiştiriciliğine ev sahipliği yaptığını belirtti ve kentte hem örtü altı hem de tarlada domates yetiştirildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Bilir, "İlimizde şu an 2 bin dönüm örtü altı yetiştiriciliği yapılıyor. Bunun 1600 dönümünde domates yetişiyor.  Örtü altında yaklaşık 40 bin ton üretimimiz var. Tarlada ise 11 ilçede 17 bin dönüm alanda, 60 bin ton üretimimiz mevcut. İlimizde toplamda yaklaşık 100 bin ton domates üretimi mevcut" dedi.

Türkiye'deki birçok kente domates gönderildiğini anlatan Bilir, şunları söyledi; “20 şehire ürün gönderirken, tedarikçi firmalar aracılığıyla da Almanya, İngiltere ve Katar'a satış da yapıyoruz. İlimizde örtü altı ve açık alanda yetiştirilen domateste 120 bin ton rekolte bekliyoruz. Kahramanmaraş'ta yetiştirilen domatesler salçalık, turşuluk, kurutma ve salça yapımında kullanılıyor."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal da hasadın süreceğini Türkoğlu ilçesi Kadıoğluçiftliği Mahallesi'nde, kentte önemli oranda tarım ürünü yetiştiğini söyledi. Kentte yetiştirilen sebze ve meyvelerin talep gördüğünü de belirtti.

Çiftçilerden Abdurrahman Tosun da yetiştirdikleri domatesin raf ömrü ve aroması dolayısıyla tercih edildiğini söyledi. Tosun, bu yıl yağışın seralarını etkilediğini ancak yağan karın üretime bereket getirdiğini de ifade etti. Tosun, bu sene mahsulün iyi olduğunun altını çizerek hasat sezonunun bereketli geçmesini diledi.

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?

Benzin ne kadar oldu? 2 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 2 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje tarihi! İşte 81 ilde 150 bin konut başvuru detayları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön