04 / 05 / 2024

Donald Trump'ın ismi Dubai'deki konut projesinden kaldırıldı!

Donald Trump'ın ismi Dubai'deki konut projesinden kaldırıldı!

Seçim kampanyasındaki Müslüman karşıtı sözleriyle gündeme gelen ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın ismi ve resmi Dubai'den silindi.



ABD'de Müslümanların ülkeye alınmasına yasak getirilmesini isteyen Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Trump'ın ismi ve resmi Dubai'deki golf sahası ve konut projesinden kaldırıldı.


Akoya isimli konut projesinin reklam panosunda, Trump ve kızı Ivanka'nın golf oynarken resmi bulunuyordu. Ülkenin en büyük emlak şirketlerinden Damac Gayrimenkul ait projenin reklam panosunda resmin bulunduğu alan boş kalırken, konut projesinin sloganı olan "Dubai'nin Beverly Hills'i" yazılı pano kaldı. Ayrıca Trump'ın isminin yazılı olduğu dev harflerden oluşan tabelanın taşları da konut projesinin duvarından sökülerek kum zemine bırakıldı.


Konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, şirket daha önce "ne Trump'ın kişisel veya siyasi gündemine ne de Amerikan iç siyasetine ilişkin" yorum yapmayacağını bildirmişti.


Ortadoğu'da özellikle körfez ülkeleriyle yıllardır iş bağlantıları bulunan Trump'ın ABD'de yürüttüğü başkanlık kampanyası ve İslam hakkındaki söylemleri, Arap dünyasında büyük tepki çekmişti. Daha önce de Dubai merkezli Landmark Grup, mağazalarındaki Trump dekor ürünlerini satıştan kaldırmıştı.



Trump AVM'nin adı mı değişiyor?



AA



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dubaili emlak şirketi, ayrımcı yorumları nedeniyle büyük tepki çeken Trump’ın adını ortak projesinden kaldırdı.


Se­çim kam­pan­ya­sın­da “Müs­lü­man­lar AB­D’­ye gi­ri­şi ya­sak­lan­sın” di­yen ABD baş­kan aday­la­rın­dan Do­nald Trum­p’­a en cid­di tep­ki­ler­den bi­ri Du­ba­i’­den gel­di. Trum­p’­ın adı, ül­ke­nin en bü­yük em­lak şir­ket­le­rin­den Da­mac Gay­ri­men­ku­l’­e ait Ako­ya ad­lı golf sa­ha­sı ve ko­nut pro­je­sin­den kal­dı­rıl­dı. Donald Trump ile kı­zı Ivan­ka­’yı golf oy­nar­ken gös­te­ren re­sim­ler de pro­je­nin rek­lam pa­no­sun­dan çı­ka­rıl­dı.  Da­ha ön­ce de Du­ba­i mer­kez­li Land­mark Grup, ma­ğa­za­la­rın­da­ki Trump mar­ka­lı de­kor ürün­le­ri­ni sa­tış­tan kal­dır­mış­tı.  “T­rump mar­ka­sı ile olan iliş­ki­mi­zin hu­ku­ki bo­yu­tu­nu de­ğer­len­di­ri­yo­ruz” açık­la­ma­sı ya­pan Türk ortağı İstanbul’daki Trump To­wer­s’­ın da ben­zer bir adım atıp at­ma­ya­ca­ğı me­rak edi­li­yor. 


Bugün


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ABD'deki seçim kampanyasında Müslümanların ülkeye alınmasına yasak getirilmesini söyleyen Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından Donald Trump'a bir tepki de Dubai'deki Müslüman ortağından geldi. Trump'ın ismi ve resmi Dubai'deki golf sahası ve konut projesinden kaldırıldı. Akoya isimli konut projesinin reklam panosunda, Trump ve kızı Ivanka'nın golf oynarken resmi bulunuyordu. Ülkenin en büyük emlak şirketlerinden Damac Gayrimenkul ait projenin reklam panosunda resmin bulunduğu alan boş kalırken, konut projesinin sloganı olan "Dubai'nin Beverly Hills'i" yazılı pano kaldı. Ayrıca Trump'ın isminin yazılı olduğu dev harflerden oluşan tabelanın taşları da konut projesinin duvarından sökülerek kum zemine bırakıldı. Trump'ın Türkiye'deki tek görünür faaliyeti olan Trump Alışveriş Merkezi'nin genel müdürü Bülent Kural da "Trump markası ile olan ilişkimizin hukuki boyutunu değerlendiriyoruz" demiş ve alışveriş merkezindeki Trump adının değiştirilebileceği mesajını vermişti. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön