09 / 05 / 2024

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.



BELİRGİN BİR DÜŞÜŞ GÖRÜLECEK

Bankacıların hesaplamalarına göre tablo daha da vahim. Bankacılar, toplam brüt rezervlerin 116 milyar dolara kadar düşeceğine, net rezervlerde de brüt rezervlerden daha az olsa da belirgin düşüş görüleceğine vurgu yaptılar.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Tahminler ve beklentiler doğru çıkacak mı? Bu sorunun cevabını resmi verilerin açıklanacağı perşembe günü saat 14.30'da alacağız. Dolar/TL 19.4 civarında seyrederken, TL depremden bugüne kadar olan sürede dolar karşısında %3.1oranında değer kaybetti.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön