08 / 05 / 2024

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.



AVRUPA’DAN 250 MİLYON EUROLUK KREDİ

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndanCEB) deprem sonrası yaraların sarılması ve sağlık sektöründe kullanılması amacıyla 250 milyon euroluk bir kredi verilecek. Bankanın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türk hükümetinin kısa vadede sağlık hizmetlerini yeniden faaliyete geçirebilmesi amacıyla CEB'nin onayladığı 250 milyon euroluk kredi orta vadede ise dayanıklı sağlık altyapısının oluşturmasına katkı sağlayacak" ifadeleri kullanıldı.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

CEB Başkanı Carlo Monticelli'nin geçen ay düzenlenen bağış konferansında bu kredinin onaylandığını açıkladığı, depremden etkilenen Türkiye ile Suriye halklarına verilmesi taahhüt edilen 500 milyon euroluk kredinin bir parçası olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön