27 / 04 / 2024

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yapılan  analize göre, 10 milyon ABD doları (36,7 milyon dirhem) değerindeki toplam konut satışları 2023 yılında yüzde 92,4 artış göstererek 431 adet satışa ulaştı.



Ayrıca Knight Frank'ın analizi, 2023 yılının ilk dokuz ayında Dubai'nin, en yakın rakibi olan New York’a göre 323 anlaşmaya karşın 159 anlaşma kazanarak, değeri 10 milyon dolardan çok olan iki kattan fazla konut satışı kaydettiğini gösterdi.

Benzer biçimde, Dubai'nin değeri 10 milyon ABD dolarını aşan konut emlak piyasası, 2023 yılının ilk çeyreği ile 3. çeyreği arasında toplam 5,8 milyar ABD doları satış kaydetti.

tr.al-ain'de yer alan habere göre söz konusu bu rakam 3,2 milyar ABD doları değeriyle 2. sırada bulunan Londra'nın neredeyse iki katı...

SAHİLDE YAŞAM

Knight Frank'a göre Palm Jumeirah, Dubai'deki lüks konut satışlarında önemli bir odak noktası olmayı sürdürüyor.

Dubai, 10 milyon dolar üzeri lüks gayrimenkul satışında New York’u geride bıraktı!

Dubai'de palmiye ağacı olarak tasarlanan ilk ada, 2023 yılında 10 milyon ABD dolarından fazla fiyata satılan konutların yüzde 38,5'ini (veya 166 anlaşmayı) ve 25 milyon ABD Dolarından fazla değere sahip satışların yüzde 39,2'sini (veya 22 anlaşmayı) kaydetti.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde Bölgesel Ortak ve Konut Gayrimenkul Başkanı Will McIntosh konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Palm Jumeirah artık küresel ilginin odak noktası ve ada dünyanın en çok arzu edilen bölgelerinden biri olarak konumunu iyice sağlamlaştırdı." şeklinde ifade etti.

Jumeirah Körfezi Adası, 2023'te 10 milyon ABD dolarının üzerinde satılan konut sayısında Palm Jumeirah'tan sonra 2. sırada yer alıyor.

Bu rakam 47 satış anlamına gelirken, Palm Jebel Ali, son lansmanından sonra 3. sırada yer aldı ve 36 anlaşmaya imza attı.

Knight Frank, geçen sene Eylül ayında Palm Jebel Ali'de yapılan ilk satışların, Dubai'deki lüks sahil evlerine olan büyük talebi yansıttığını da kaydediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Palm Jebel Ali'nin hızlı başarısı, Dubai'nin bir sonraki palmiye adasında sahil evlerine olan yerel ve küresel ilgiyi de artırıyor.

 

Değerli konut vergisinden bu yıl 115 milyon TL tahsilat hedefleniyor!

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Avrupakent GYO, 580 milyon TL değerindeki Swissôtel Resort Bodrum Beach'i satın aldı!


Geri Dön