15 / 05 / 2024

Düğün masrafları cep yakıyor! Bu yıl evlenecekler 400 bin TL'yi gözden çıkaracak!

Düğün masrafları cep yakıyor! Bu yıl evlenecekler 400 bin TL'yi gözden çıkaracak!

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açıldı. Fakat enflasyonla beraber bir düğünün maliyeti 400 bin TL'yi buluyor. İşte detaylar...



Yeni evlenecek çiftleri en çok zorlayan masrafların başında salon kiraları yer alıyor. 300 kişilik bir organizasyon için kuru pasta ve meşrubat ikramından oluşan en basit düğünün fiyatı 50.000 liradan başlıyor. Önceki yıl 574 bin 358 çiftin evlendiğini anımsatan Avantajix.com dijital pazarlama direktörü Sevda Köseibiş, 2023 yılında yaklaşık 600 bin çiftin evlenmesinin beklendiğini kaydetti

MOBİLYA VE ELEKTRONİK 180 BİN TL

Çiftlerin bütçesini sarsan bir başka kalem ise mobilya. Sektörde ortalama kalitedeki salon, yatak odası, oturma takımları ve aksesuarlarının toplam fiyatı 120.000 Türk Lirasından başlıyor. Televizyon, çamaşır-bulaşık makinesi, bilgisayar, buzdolabı, fırın, ütü, ocak, süpürgeden oluşan beyaz eşyaların ortalama fiyatı da en düşük etiketli ürünler tercih edilse bile 60.000 Türk Lirasını buluyor.

Düğün masrafları cep yakıyor! Bu yıl evlenecekler 400 bin TL yi gözden çıkaracak!

4 BİLEZİK 60 BİN TL TUTUYOR!

Perdeler, küçük ev aletleri, halılar, yemek takımları gibi küçük kalemler isimlerinin aksine maliyette 50-55.000 lirayı bulan toplam fiyatları ile bütçeyi alt üst ediyor. Gelinlik, fotoğraf,  damatlık, ve video çekimleri, gelin arabası süslemesi, depozito dahil ilk ev kirası da 50.000 TL'lik maliyetiyle çiftlerin ve ailelerin cebini yakıyor. Düğünlerin olmazsa olmazı takıda ise ince bileziklerin fiyatları 15 bin Türk Lirası. Kız ve erkek tarafının ikişer bilezik takması halinde bile takının maliyeti 60.000 Türk Lirasından başlıyor.

BEYAZ EŞYA VE GİYİM SEKTÖRTÜ

Özellikle hane bütçelerinin en çok etkilendiği mobilya ve elektrik-elektronik eşya kategorilerinde online satışlarda ciddi bir artışın söz konusu olduğuna dikkat çeken Sevda Köseibiş, “Geçen yıl beyaz eşya ve küçük ev aletleri 96,7 milyar TL’lik işlem hacmi ile giyim sektörünü bile geride bırakarak e-ticarette en yüksek pazar payına sahip sektör konumuna yükseldi" diye belirtti.

2023'ün ilk yarısında otomobil satışları rekor kırdı! Satışlar yüzde 54,5 arttı, yarım milyonu geçti!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne rekorla başladı!

Altın yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 46 kazandırdı!


Geri Dön