Kent Haberleri

Dul ve yetim maaşı Temmuz zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen son dakika hesabına bakın! Dul ve yetim maaşı kaç TL?

Temmuz ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından en çok merak edilenler dul ve yetim aylıkları oldu. Peki 2024 Temmuz zamlı dul ve yetim maaşı kaç TL? İşte o son dakika rakamlar...

Temmuz ayına girilmesiyle beraber emekli ve memur maaşlarına yapılacak artışlar tek tek belli oldu. Emekli ve memur zamlarının belli olmasının ardından, sosyal destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar maaşların kaç lira olacağını merakla araştırmaya başladı. Bu süreçte en çok merak edilenler dul ve yetim aylıkları oldu. 

Temmuz ayı enflasyon rakamının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışının yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaş artışının ise yüzde 19,31 oranında olacağı belirlendi. 

TEMMUZ ZAMLI DUL VE YETİM MAAŞI KAÇ TL OLACAK? 

Temmuz zammı kapsamında yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş en düşük 3 bin 930 TL, yüzde 50 oranında hissesi olan bir kişi en düşük 7 bin 859 TL, yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişinin ise en düşük 10 bin 39 TL maaş alması bekleniyor. 

Yeni dul ve yetim aylığı tutarları Bakanlık tarafından katsayının belirlenmesinin ardından kesinleşecek. 

DUL VE YETİM AYLIĞI BAŞVURUSU 2024 

Dul ve yetim aylığına başvuruların nasıl yapıldığı ve ödeme süreçlerinin detayları da binlerce kişi tarafından merakla araştırılıyor. 

Vefat eden sigortalının resmi nikâhlı eşine dul aylığı ve çocuklarına yetim aylığı ödemesi yapılıyor. Bu destek, hayatlarını sürdürenlere maddi güvence sağlayarak, güçlü bir sosyal destek ödemesi olarak biliniyor. 

Dul ve yetim aylığı başvuruları, e-Devlet kapısı aracılığıyla yapılabiliyor. 

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-olum-yardimi-ve-dul-yetim-ayligi-talebi sitesinden Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı Talebinde bulunulabiliyor. Bunun için vatandaşların kimlik doğrulaması yaparak e-Devlet'e giriş yapması gerekiyor. 

ZAMLI EMEKLİ AYLIKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Zamlı emekli maaşları ödeme günleri, haziran ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte milyonlarca emekli tarafından araştırılmaya başlandı. 

4A-4B-4C tahsis numarasına göre emekli maaşı ödeme günlerinin ne zaman olduğu merak ediliyor. Zamlı maaşların 17 Temmuz tarihinden itibaren hesaplara geçmesi öngörülüyor. 

Asgari ücret zammı yıllık enflasyonla aynı oranda olmalı! Uluslararası Çalışma Örgütü'nden Türkiye açıklaması geldi! 

Gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? 

Ev sahibi olmaya destek sunan 'konut mevduat hesabı' uygulaması nasıl işliyor? Gerçekçi mi?