03 / 05 / 2024

Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi açıldı!

Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Pendik Dumlupınar Mahallesi'ndeki Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi'nin açılışında konuştu. Bakan Güllüce, çocukluğunun ve gençliğinin Anadolu Yakası'nda geçtiğini söyledi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye şu anda 2 milyar dolar yoksul ülkelere, garip ülkelere yardım ediyor" dedi.


Pendik Dumlupınar Mahallesi'ndeki Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Bakan Güllüce, çocukluğunun Anadolu Yakası'nda geçtiğini, delikanlılık döneminde ise Pendik'ten Tuzla'ya taşındıklarını belirterek, bölgenin insanlarını çok iyi tanıdığını söyledi.


Belediyecilik konusunda ise Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'i çok başarılı bulduğunu ve örnek belediye başkanları arasında gösterdiğini kaydeden Bakan Güllüce, "Pendik, geniş, problemleri çok ama gelişmekte olan bir ilçe. Buna rağmen çalışkan bir ekip var. Projeler ise izlerken çok basit ama hazırlanması çok zor bir çalışmadır. Dünyada en zor paylaşılan şey gayrimenkuldür. Patatesi bölersiniz, 'Şu çuval sana, bu çuval bana', buğdayı bölersiniz, parayı da bölersiniz de gayrimenkulün 10 metre bu tarafı farklı, bu tarafı farklı. Böyle ağır bir problemi çözmek ve insanları mutlu etmek zordur. Bu zoru başardığı için Belediye Başkanımızı kutluyorum" diye konuştu.


Şu anda yaşanan güzel günlerin devamını dilediğini kaydeden Bakan Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ekonomi bakımından da ben hayatını çok zor kazanmış insanım. Hiç öyle rahat, huzurlu, keyifli olmadık hayatımızda. Başkanlığımızda da böyleydi, bakanlığımızda da böyle. Ne gecemiz var, ne gündüzümüz. Kader bizi böyle meşakkatli doğurdu. 5 sene Fizan'da kaldım. Ama hayatımın en zor günlerini 2001 kriziyle yaşadım. Hatırlayın insanlar battı, bankalar battı, dükkanlar iflas etti, sanayi çöktü. Ben Tuzla'da başkandım o zaman. Esnafı gezmeye çıkamıyordum dışarıya. Böyle bir ülkeydik. Dışarıdan borç almak için uğraşıyorduk. Dostlar, Türkiye şu anda 2 milyar dolar yoksul ülkelere, garip ülkelere yardım ediyor. Suriye'den gelen kardeşlerimize harcadığımız para 2 milyar dolardan fazla. Onları saymıyoruz bile. Avuç açan, 'bize kredi verin' diyen ülkeden, yoksul halklarına, Pakistan'a, Somali'sine kadar umut ışığı olan bir Türkiye haline geldik."


- "Türkiye, çok büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldi"


Bakan Güllüce, ülkenin çok büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini, ifade ederek, "Türkiye'de artık yollar var, havaalanları var. Bir zamanlar uçağa binmek, çok beyaz adam olmaya, çok seçkin olmaya, çok varlıklı olmaya bağlıydı. Şimdi ise ha otobüse binmişsin, ha uçağa binmişsin. Türkiye'nin her yerine havaalanları yapılıyor. Artık benim vatandaşım hangi ekonomik durumda olursa olsun, düğünü olsun, cenazesi olsun yetişiyor" diye konuştu.


Türkiye'nin ekonomisinin iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Bakan Güllüce, insanların yaşam standartlarının arttığını belirtti.


Bakan Güllüce, eğitim konusunda da büyük atılımlar yapıldığını dile getirerek, "Okullar açıldı mı alırdı velileri bir telaş. Falanca kitabı şuradan bula, filanca kitabı buradan bulacaksın. 3 ay geçerdi bulunamazdı kitap. Alırdı velileri bir telaş. Bizim çocuklarımız en modern eğitim araçlarına layık" dedi.


Türkiye'nin dünyadaki birçok ülkeyle yarıştığını ve gün geçtikçe daha da geliştiğini aktaran Bakan Güllüce, "TCDD tarafından inşallah yakında İstanbul-Ankara arasında hızlı tren devreye girecek. Şöyle bir hayal edin. Buradan biniyorsunuz, 3,5 saat sonra Ankara'dasınız. Neredeyse uçakla yarışacak. İstanbul'dan trene biniyorsunuz, Kars'a 6,5 saatte gidecek proje de başladı" şeklinde konuştu.


Konuşmasının ardından Bakan Güllüce, Kenan Şahin ile Pendik'te bazı mahallelerde tapu almaya hak kazanan vatandaşlara tapularını dağıttı.


Bakan Güllüce, Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesini keserek, yetkililerle binayı gezdi.



Geri Dön