23 / 07 / 2024

Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi açıldı!

Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi açıldı!

Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Bu mahalle çok şeyi hak ediyor. Bu eser daha başlangıç” dedi





Geçtiğimiz yıl temeli atılan Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür  Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Bünyesinde Aile Sağlığı Merkezi, Bilgi Evi, Sanat ve Meslek Kursları, Gençlik Merkezi ve Kütüphanenin bulunduğu merkezin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin; “Bu mahalle çok şeyi hak ediyor. Bu eser daha başlangıç” dedi. Kaymakam Osman Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil ile milletvekili adaylarının katıldığı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski bir Pendik Belediyesi personeli olduğunu hatırlatarak; “Pendik Belediyesinde Kültür Müdürüyken bu kadar tesis ve imkanımız yoktu. Bugün ise belediyemiz her mahalleye semt merkezi yapıyor. Bu anlamda Pendik’te olmaktan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.


Yatırımların tamamı 2019’a kadar bitecek        


Kavakpınar Mahallesi için hazırlanan projeleri sunum eşliğinde vatandaşlara anlatan Başkan Kenan Şahin, "Biz 14 ay önce bu merkezin temelini attığımızda seçimden sonra unutulur demişlerdi. Seçimden önce vaat ettiğimiz her şeyi ara vermeden tek tek gerçekleştirmeye devam ediyoruzden önce ne dediysek, sonrasında da aynı hızla gerçekleştirmeye devam ediyoruz.  Bunun için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm ekiplerimize ve ustalarımıza teşekkür ediyorum" demişlerdi. Metronun gelmesi ile Kavakpınar Mahallesi’nin büyük bir ivme kazanacağını belirten Başkan Şahin, bunun yanı sıra bölgeye Garanti Bankası tarafından iki okul inşa edileceğini, Ataman Karina Siteleri’nden mahalleye bir girişin daha yapılacağını sözlerine ekledi. Kavakpınar’a yatırımların tamamının 2019 yılına kadar tamamlanacağın vurgulayan Başkan Kenan Şahin, Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nin adına da değinerek; “Bu ülkeye iz bırakmış şahsiyetlerin ismini yaşatmaya devam ediyoruz. Büyük bir alim, bilgi adamı ve kardeşliğin sembolu olmuş  Ahmedi Hani'nin adını bu kültür merkezine vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi. 


“Bazıları eski Türkiye’yi istiyor”


Protokolle birlikte açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, son 15 yılda Türkiye’ye yapılan yatırımları sıraladı. Türkiye’nin artık her alanda gelişen bir ülke olduğunu ifade eden Akdoğan; “Avrupa küçülüyor çünkü yatırımları kısıyorlar. Biz ise büyüyoruz çünkü yatırım yapıyoruz.” dedi.  Türkiye’de bazı çevrelerin güven ve istikrardan rahatsız olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; “Birileri eski Türkiye’yi istiyor. Nedir bu eski Türkiye? Çok parçalı koalisyon, batık bankalar, yüksek işsizlik ve hergün şehit demek eski Türkiye. Ancak milletimiz son 15 sene olduğu gibi Türkiye’nin eskiye dönmesine izin vermeyecektir” dedi.     


5 milyon liraya mal oldu


Kavakpınar Mahallesi'nde 14 ay önce temeli atılan Kültür Merkezi, 4500 metrekare kapalı alana sahip. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan merkezde 5 hekimin görev yapacağı Aile Sağlığı Merkezi,  çocukların ödevlerini yapıp kütüphane ve internet hizmetinden faydalanacağı Bilgi Evi, çeşitli sanat ve meslek kurslarının verileceği İSMEK sınıfları, fitness salonu, kafeterya ve daha pek çok hizmet alanı bulunuyor. 


 


Pendik Belediyesi



Geri Dön