13 / 05 / 2024

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onay vverilen yeni projenin, Türkiye'de kamu binalarında yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasına yardımcı olması planlanıyor. 

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez de konu ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Humberto Lopez, söz konusu açıklamasında "Kamu tesislerinde yenilenebilir enerji kullanımı bir yandan artan enerji fiyatlarının belediyelerin enerji faturaları üzerindeki etkisini hafifletirken, aynı zamanda Türkiye’nin iklim taahhütlerini yerine getirmesine de yardımcı olabilir" ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca, Lopez, bina sektörünün ülkedeki en büyük enerji tüketen ve vatandaşların sağlığı üzerinde doğrudan etkisi olan karbon salımına neden olan sektörlerden olduğu düşünüldüğünde, projenin ekonomiye ve çevreye pek çok fayda sağlayacağının altını çizdi. 

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Bunun yanı sıra Yenilenebilir Enerji Ülke Çekicilik Endeksi'nin son raporunun sonuçları da belli oldu. Raporda yer alan verilere göre, Almanya Çin'i geçerken Türkiye 3 sıra ykseldi. Türkiye, 30'uncu sıradan 27'nci sıraya çıktı. 

Rapora göre ilk beş sırada ABD, Almanya, Çin, İngiltere ve Fransa yer alıyor. 

Türkiye'nin yenilenebilir enerji yatırımlarını çekme konusunda üç puan artışla 27'nci sıraya yükseldiğine dikkat çekilen raporda, bunu hükümetin yeni 10 senelik vadeli yenilenebilir enerji projelerine verdiği tarife garantisi ile bağdaştırdı. Raporda 2021 ve 2030 yılları arasında kurulacak güneş enerjisi projelerine, Türkiye'de üretilmeleri halinde ek beş sene daha tarife garantisi verilmesinin enerjiyi karbonsuzlaştırma planlarını destekleyeceğine vurgu yapıldı. 

Hem KDV hem de emlak vergisinden muaf arsa arayanlara Haziran 2023 müjdesi! Bu tarihi kaçırmayın!

9 günlük Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Mutfak tüpüne dev zam geldi! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 14 Haziran 2023 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön