21 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü banka altın tahminini yeniledi! Elinde altın olan herkesi ilgilendiriyor

Dünyaca ünlü banka altın tahminini yeniledi! Elinde altın olan herkesi ilgilendiriyor

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmalar devam ederken dünyanın en ünlü bankası öngörülerini revize etti. İşte detaylar…



ATIN KALICI YÜKSELİŞE GİDİYOR

Dünyaca ünlü Commerzbank, altın görünümünü düşüş yönünde yeniledi. Bu duruma göre banka, altının sene sonuna kadar 1.700 dolara, 2023 senesi sonunda ise 1.800 dolara düşeceğini düşünüyor. TD Securities ise altının düşüş trendine de son vermesi için 2.000 doların üzerinde toparlanması gerektiğini ifade etti.

COMERZBANK ALTIN TAHMİNLERİNİ DÜŞÜRDÜ

Commerzbank’taki stratejistlere göre; altın fiyatı, güçlü şekilde değer kazanan ABD doları sebebi ile baskı altında kalacak. Bu sebep ile stratejistler, değerli metal tahminlerini düşürdüler. Bu görüşün altında da doların bir süre daha güçlü bir şekilde kalmaya devam edeceği öngörüsü yatmakta. Bu bağlamda da stratejistler, şu açıklamaları yapıyor:

“Fed Fon Oranının 2023 yılının baharına kadar yüzde 5’e, yani mevcut seyrinden 175 baz puan daha yükselmesini beklemekteyiz. Bu sebep ile ABD doları, muhtemelen bir süre daha güçlü kalmaya devam edecek. Altına karşı esen rüzgar da bu sebep ile önemli bir süre devam edecek. Bu sene sonu için altın fiyat tahminimizi aşağı yönlü revize etmekteyiz. Bu doğrultu kapsamında altının seneyi 1.700 dolar seviyesinde (önceden bu rakam 1.800 dolardı) kapatacağını düşünüyoruz.”

Commerzbank, 2023 yılının sonuna kadar ise altının 1.800 dolara (daha önceden bu rakam 1.900 dolar) ulaşmasını beklemekte.

Dünyaca ünlü banka altın tahminini yeniledi! Elinde altın olan herkesi ilgilendiriyor

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Asgari ücrette flaş gelişme! AK Parti’den yeni açıklama geldi! 2023 asgari ücret…

Hesabınıza tam 3.336 TL yatacak! Evde bakım maaşı Ekim 2022 yattı mı? Evde bakım maaşı Ekim 2022 ne zaman yatacak?


Geri Dön