29 / 04 / 2024

Ziylan dünyaca ünlü iki kadın ve spor ayakkabı markası daha alacak!

Ziylan dünyaca ünlü iki kadın ve spor ayakkabı markası daha alacak!

BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear ile % 50-50 ortak olan ayakkabı devi Ziylan, global marka hedefini büyüttü. Grup, dünyaca ünlü iki kadın ve spor ayakkabı markası alacak...



Geçtiğimiz günlerde BİM, Gözde Girişim ve Mater Footwear BV konsorsiyumu ile ortaklık yaparak perakende sektöründe büyük çıkış yakalayan Ziylan Grubu, dünya markası olma yolunda önemli adımlar atıyor. Soysal Danışmanlık tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Perakende Günleri'nde konuşan Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, geçen yıl İtalyan markası Lumberjack'i satın alarak Avrupa'ya paraşütle indiklerini söyledi. 


AVRUPA'DAn AÇILMAK ŞART 

Global marka olmak için dünyaca ünlü birer kadın ve spor ayakkabı markasını daha almak istediklerini açıklayan Ziylan, "Araştırmalarımız sürüyor. Öte yandan kendi markamız FLO'yu da dünyaya açmak istiyoruz. Ancak markalaşmanın yolu Avrupa'dan geçiyor" diye konuştu. Perakende sektörünün bugünlerde yabancı ortaklıklara açık olduğunu belirten Ziylan, yabancı fonlarla ortaklık görüşmelerine 2.5 yıl önce başladıklarını söyledi. Geçen yıl anlaşmak üzere iken görüştükleri fonun son anda kararından vazgeçtiğini dile getiren Ziylan, şöyle konuştu: "İyi ki o fonla olmamış. Çünkü geçen yılki ile bu yılki EBİTTA arasında büyük fark var. Bu yılki rakamlarımız daha güçlü. Şimdi anlaştığımız fonlarla görüşmemiz çok uzun sürmedi. Ürünümüze ve şirketimize güveniyoruz." Ziylan, ortaklığın boyutuna ilişkin fiyat vermedi. Onun yerine "Çok şükür" dedi. 


2015 HEDEFİ 1.8 MİLYAR TL 

Mehmet Ziylan, grup olarak 2013 yıl sonunda konsolide edilen rakamlarla 1 milyar TL ciro barajını aşacaklarını söyledi. 2015 yılı sonu ciro hedefinin, 1.8 milyar TL olduğunu belirten Ziylan, "Önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 100 milyon TL'lik yatırım yapacağız. Böylece 2015 sonuna kadar mağaza sayımızı 450'nin üzerine, toplam satış alanımızı ise 215 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Ziylan, 2023 hedefleri için arkalarına bakmadan koştuklarını söyledi. 


Sabah


Geri Dön