08 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü uzman, altının 2023’teki fiyatı için çok net konuştu!

Dünyaca ünlü uzman, altının 2023’teki fiyatı için çok net konuştu!

Altın fiyatları 2022’nin son günlerinde yaşadığı hareketlilikle en çok konuşulan konuların başında gelirken, bu değerli madenin 2023’te nasıl bir seyir izleyeceği de çok merak ediliyor. İşte bu sorunun yanıtını dünyaca ünlü bir uzman açıkladı.



Uzmanlar bu konuda çeşitli görüşler öne sürüyor. Ancak altının önümüzdeki yıl nasıl bir seyir  izleyeceği elbette yurt dışından gelecek haberlere bağlı.

Zira yurt dışı piyasalar altının seyrine yön veren en önemli faktör.

Peki altının 2023’te fiyatının ne olacağı, nasıl bir seyir izleyeceği konusunda uzmanlar ne diyor?..

Bloomberg HT’nin haberine göre, ABD Merkez Bankası Fed’in uyguladığı şahin para politikası ve dolardaki yükseliş altın fiyatlarında etkili oluyor.

Dünyaca ünlü uzman, altının 2023’teki fiyatı için çok net konuştu!

Ancak uzmanlara göre gelecek sene için bu gözde metal için beklenti yükseliş göstereceği yönünde.

Büyük merkez bankaların uyguladığı faiz artışları ve Batı’da yaşanan resesyonun getirdiği endişelerin altın için tetikleyici olacağını söyleyen Swiss Asia Capital Genel Müdürü Juerg Kiener 2023 yılında oldukça dalgalı bir seyir izleyecek olan piyasalarda altının ons başına 4 bin dolara kadar yükseleceğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön