13 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü uzmandan şok eden sözler! Altın daha da çirkinleşebilir!

Dünyaca ünlü uzmandan şok eden sözler! Altın daha da çirkinleşebilir!

Geçtiğimiz yılın ve bu senenin ilk ayında büyük ataklar yapan altında şimdilerde hayal kırıklığı yaşanırken, dünyaca ünlü bir uzmandan, “Altın daha da çirkinleşebilir” uyarısı geldi. İşte yatırımcı için ‘altın’ tavsiyeler.



FİYATLARDA SON DURUM NE?

Bugün ons altının fiyatı 1.808 dolara gerileyerek 2 ayın en düşük seviyesini görürken, 1.805 dolar seviyelerine dikkat çeken uzmanlar bu seviyenin altına gerileme yaşanması halinde düşüşün süreceğini belirtti.

Dünyaca ünlü uzmandan şok eden sözler! Altın daha da çirkinleşebilir!

Diğer yandan küçük yatırımcının en fazla rağbet gösterdiği ve 1.185 TL ile rekor kırmasının ardından, cuma günü 1.100 TL’nin altına gerileyen gram altın, bu sabah güne yatay bir seviyede başlayarak 1.097 liradan satılıyor.

Bir diğer yatırım aracı çeyrek altın ise 1.796 TL, Cumhuriyet altını 7.579 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.86 TL’den satılmakta.

“ALTIN DAHA DA ÇİRKİNLEŞEBİLİR!”

Altının önümüzdeki günlerdeki seyri ile ilgili konuşan OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, 1.800 dolara doğru daha fazla ivme olursa, altının daha da  ‘çirkinleşebileceğini’ ve fiyatların 50 dolar daha gerileme yaşayacağını iddia etti.

Öte yandan Forex.com kıdemli teknik stratejisti Michael Boutros de , “Eğer haftalık kapanışı 1.807-1.805 doların altında yaparsak, büyük bir düşüş riskine girer ve 1.750 dolara bakıyor olabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Bir başka uzman isim Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman ise,  altın piyasasındaki oynaklığın sona ermekten çok uzak olduğunu, fiyatların toparlandığı anda düşebileceğini söyledi.


Geri Dön