01 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü yatırım bankası açıkladı! Araba piyasasını alt üst edecek gelişme!

Dünyaca ünlü yatırım bankası açıkladı! Araba piyasasını alt üst edecek gelişme!

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs yaptığı açıklamada, batarya üretiminde önemli rol oynayan kobalt, lityum ve nikel için yükseliş ivmesinin sonuna gelindiğini bildirdi.



Bloomberg HT'nin aktardığına göre, Nicholas Snowdon ve Aditi Rai konuyla ilgili olarak yayımladıkları notta, yatırımcıların 21. yüzyıl küresel ekonomisinde batarya metallerinin oynayacağı kritik rolün farkında olduklarını belirterek, talep profilinin katlanarak artsa bile bu metallerde boğa piyasasının son bulduğunu düşündüklerini kaydetti. Ayrıca söz konusu değerlendirmede uzun vadeli görünümleri güçlü olsa da bu metallere yatırımcı ilgisinin aşırı arza yol açtığı değerlendirmesini yaptılar.

Dünyaca ünlü yatırım bankası açıkladı! Araba piyasasını alt üst edecek gelişme!

Goldman Sachs’a göre ton başına 60 bin dolar üzerinden spot işlem gören lityum, 2022 yılını ortalama 54 bin dolarla kapatacak ve 2023 yılında yalnızca 16 bin doların üzerinde tutunacak.

Editörün Notu: Bu haber 30 Mayıs 2022 tarihinde saat 10:36'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 38 kuruş, Euro 17 lira 60 kuruş, altının gramı ise 986 lira 47 kuruş değerindedir.

 

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Kademeli olarak gelecek

Otomobil almak isteyenlere kötü haber! Piyasada paraları öyle bir çalıyorlar ki...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön