27 / 04 / 2024

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...



Bloomberg'in haberine göre Arton Capital'ın yeni Passport Index sıralamasında 2022'nin en güçlü pasaportları duyuruldu.

1. BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE); Almanya, İsveç, Finlandiya ve Lüksemburg gibi Avrupa ülkelerini geçerek 2022'de Passport Index'in 1. sırasında yer aldı. Yani eğer BAE pasaportu sahibi iseniz birçok ülkeye vizesiz girişin yanı sıra havalimanında da hızlıca kapıda vize alarak pek çok ülkeye giriş yapabilirsiniz.  

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) pasaportuna sahip olanlar, 121 ülkeye vizesiz giriş yaparken, 59 ülkeye de kapıda vize alarak kolay giriş sağlayabiliyorlar. BAE pasaportuna vizeyi ise sadece 18 ülke istiyor.

2. ALMANYA, İSVEÇ, FİNLANDİYA, LÜKSEMBURG, İSPANYA, FRANSA, İTALYA, HOLLANDA, AVUSTURYA, İSVİÇRE, GÜNEY KORE

Avrupa ülkeleri ve Güney Kore ise BAE'yi takip eden ve 2. sırayı paylaşan ülkeler oldu.

Bu ülkelerin pasaportuna sahip olanlar toplam 173 ülkeye sorunsuz gidebiliyor. Bu ülkeler 120-127 aralığında ülkeye vizesiz giderken, 46-50 ülkeye kapıda vize ile ulaşabiliyor. Bu pasaporta sahip olanlardan sadece 25 ülke vize istiyor.

3. ABD, DANİMARKA, BELÇİKA, PORTEKİZ, NORVEÇ, POLONYA, İRLANDA, YENİ ZELANDA

3. sıradaki ülkelerin tamamı 172 ülkeye sorunsuz girebiliyor.

Bu listeden Danimarka; 125 ülkeye vizesiz, 47 ülkeye ise kapıda vize ile giriyor. Belçika ve Portekiz'de bu sayı 124 ülkeye vizesiz ve 48 kapıda vize olarak değişiyor.

ABD pasaportunda ise 116 ülkeye vizesiz girilirken, 56 ülkeye ise kapıda vize alınıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön