09 / 05 / 2024

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...



4. ÇEKYA, YUNANİSTAN, MACARİSTAN, JAPONYA, BİRLEŞİK KRALLIK, AVUSTRALYA

4. sıradaki ülkeler ise toplamda 171 ülkeye sorunsuz giriş yapabiliyor. Bu ülkelerden vize isteyenlerin sayısı ise 27.

Çekya 122 ülkeye sorun yaşamadan girerken, 49'unda kapıda vize alıyor. Diğer ülkelerde ise bu sayılar 111 ile 122 arasında değişiyor.

5. SİNGAPUR, MALTA, LİTVANYA, SLOVAKYA, KANADA

5. sırada yer alan ülkeler 170 ülkeler sorun yaşamadan bu bölgelere gidebiliyor. Vize istenen ülke sayısı ise 28.

Singapur 130 ülkeye vizesiz girerken, 40 ülkeye kapıda vize alabiliyor. Malta, 123 ülkeye, Litvanya 121 ülkeye, Slovakya 119 ülkeye, Kanada ise 115 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor. Bu listedekilerin kapıda vize aldıkları ülke sayısı ise 40 ile 55 arasında değişiyor.

6. ESTONYA, LETONYA, SLOVENYA

6. sıradaki ülkeler 169 ülkeye sorunsuz giriş yapabilirken, 29 ülke için vize istemek durumunda kalıyor.

Estonya ve Letonya'da 120 ülkeye vizesiz giriş yapılırken, 49 ülkede kapıda vize uygulaması mevcut. Slovenya'da ise bu sayı 119 vizesiz-50 kapıda vize olarak değişiyor.

7. İZLANDA, LİHTENŞTAYN

İki ülke toplamda 168 ülkeye sorun yaşamadan girebiliyor. Bunlardan 119'una doğrudan vizesiz giriş yaparken, 49'u için kapıda vize alınıyor.

8. GÜNEY KIBRIS, HIRVATİSTAN, ROMANYA, BULGARİSTAN

8. sıradakilerin tamamı 167 ülkeye sorunsuz giriyor. 31 ülke ise bu Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarından vize istiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön