09 / 05 / 2024

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...



9. MALEZYA

Malezya vatandaşları 165 ülkeye sorunsuz giriş sağlıyor. 120 ülkeye vizesiz girerken, 45 ülkeden kapıda vize alıyor. 33 ülke ise vize istiyor.

10. MONACO

Monaco, 163 ülkeye sorun yaşamadan giriş yapabiliyor. 111 ülkeye vizesiz girebilen Monaco, 52 ülkeye de kapıda vize uygulaması ile girebiliyor.

Monaco vatandaşlarına vize uygulamasını yapanların sayısı ise 35.

20. UKRAYNA, BAHAMALAR

Bahamalar ve Ukrayna 146 ülkeye sorunsuz giriş yapabiliyor. Bahamalar, 105 ülkeye vizesiz girerken, 41'inde kapıda vize alıyor.

Ukrayna ise 95 ülkeye vizesiz giriş yaparken, 51'inde kapıda vize alabiliyor.

İki ülkeden vize isteyenlerin sayısı ise 52.

38. TÜRKİYE, RUSYA

Türkiye ile Rusya, 123 ülkeye sorunsuz giriş ile listenin 38. sırasında yer alıyor. Rusya, 78 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken, 45'i kapıda vize istiyor. Özellikle savaş sonrası yaptırımlar nedeniyle 75 ülke ise Rusları vize olmadan almıyor.

Türkiye ise 73 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor. Bununla beraber 50 ülkede Türkler için kapıda vize uygulaması bulunuyor. 75 ülke ise vize istiyor.

43. BOSNA HERSEK

Bosna Hersek pasaportuna sahip olanlar 118 ülkeye girişte sorun yaşamıyor. 72 ülkeye vizesiz girerken, 46'sı kapıda vizeyi uyguluyor. Vize isteyen ülke sayısı ise şu an için 80.

54. SUUDİ ARABİSTAN, GUYANA, UMMAN

Listedekiler 93 ülkeye sorunsuz giriş yapabiliyor. Suudi Arabistan ve Guyana'da 47 ülkeye vizesiz giriş sağlanırken, Umman da bu sayı 44.

Bu ülkelerden vize isteyenlerin sayısı ise 105.

97. AFGANİSTAN

Listenin son sırasında önceki yıllarda olduğu gibi Afganistan yer aldı. Afganistan pasaportuna sahip olanlar yalnızca 38 ülkeye girebiliyor. Bunların 5'i vizesiz girişe izin verirken, 33'ü kapıda vize istiyor. Toplamda 160 ülke ise vizesiz Afganistan vatandaşlarını sınırlarına almıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön