06 / 05 / 2024

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.



Fransa'nın başkenti Paris'in merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede bulunan Chateau d’Armainvilliers 425 milyon Euro'ya (14.8 milyar TL) satışa çıkarıldı.

2 bin 500 dönümlük arsa üzerinde bulunan 'şatoda' toplamda 100 adet oda yer alıyor. Mansion Global'de yer alan habere göre söz konusu gayrimenkulün köklü bir tarihi bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre İlk olarak Ortaçağ'da 1100'lerde kale şeklinde inşa edilen bu gayrimenkul geçen 900 senede doğal olarak çok büyük bir değişime uğradı. Söz konusu şato uzun seneler Rothschild ailesine evsahipliği yaptı. 1980'li yıllarda ise Fas Kralı II. Hassan tarafından satın alındı.

Fas Kralı II. Hassan'ın 1999 yılında yaşamını yitirmesiyle söz konusu gayrimenkul oğluna kaldı ve 2008 senesinde 200 milyon Euro bedelle satıldı.

Dünyanın en pahalı evi Chateau d Armainvilliers 425 milyon Euro ya satışa çıktı!

2008 yılında şatoyu Ortadoğulu birisinin aldığı kaydedilse de bu kişinin adı açıklanmadı. Gizemli Ortadoğulu zengin şato için 200 milyon Euro harcamasına rağmen bu şatoyu hiç kullanmadı. Şatoda bulunan 100 odanın 17 tanesi farklı temalı yatak odalarından oluşuyor.

36 farklı yapının bulunduğu bu gayrimenkulde 50 atın sığabileceği lüks bir ahırın yanı sıra çalışanlar için ayrı binalar da mevcut.

Şatonun şu anki sahibi dekorasyon ile ilgili olarak herhangi bir değişikliğe gitmediği için şatoda Fas mimarisinin izleri var. Söz konusu şatoya bugüne kadar Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipler çıktığı ve görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalar yapan uzmanlar bu tip satışlarda alıcının isminin genel olarak gizli tutulduğunu kaydediyor. Talep edilen fiyatla satış gerçekleşirse Chateau d’Armainvilliers dünyanın en pahalı evi unvanını kazanmış olacak

Bugün itibarıyla dünyanın en pahalı evi 2015 yılında 275 milyon Euro'ya satılan ve yine Fransa'da bulunan Chateau Louis XIV.

Şu an için resmi bir açıklama olmasa da ABD basını 2015 yılında Chateau Louis XIV'ü Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın satın aldığını duyurmuştu. 

 

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

ABD'de mortgage faizi 5 ayın en yüksek seviyesinde...

Ünlü ekonomist 'Ev sahibini düşman gören anlayış değişmeden, Türkiye'den konut almayın' dedi!


Geri Dön