08 / 05 / 2024

Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu! İki ortak yönleri var

Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu! İki ortak yönleri var

Forbes'un Milyarderler Listesi'nin zirvesinde teknoloji değil, mağazacılık önde. Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu İki ortak özellikleri var. İşte tüm detaylar...



LÜKS ÜRÜNLER ZİRVEYE ÇIKTI
Forbes'un her yıl yayınlanan listesinde üst sıralara uzun yıllardır teknoloji girişimcileri hakim. Ancak teknoloji hisselerindeki dalgalanma küresel durgunluğa rağmen lüks ürünlerin zirvede yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.

LÜKS ÜRÜNLERİN TIRMANIŞI
New York Times'a göre bu rakamlar zengin tüketicilerin yaşam maliyeti krizine karşı dirençli olduğunu gösteriyor. Pandemi sonrası satışlar tırmandı. L'Oréal geçen yıl 38 milyar doları aşan küresel satışlara sahipken, LVMH 80 milyar dolarlık rekor gelir elde etti. Bernstein'tan analist Luca Solca, "Covid tecritlerinden sonra daha fazla insan lüks mallara harcama yapmak için akın ediyor" diyor.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ
Teknoloji şirketleri ise son bir yılda artan faiz oranları, yüksek enflasyon ve belirsiz ekonomik koşullar nedeniyle daha sancılı bir süreç yaşadı. Pandemi sırasındaki hızlı büyümeyi yaygın işten çıkarmalar izledi ve geçen yıl teknoloji hisselerinde yaklaşık yüzde 30'luk düşüş, Elon Musk ile Jeff Bezos'un servetini düşürdü. Musk, Forbes sıralamasında tahmini 180 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya geriledi. Bezos, 114 milyar dolarla üçüncü oldu.

EN ÇOK MİLYARDER ABD'DEN
Fransız iş insanlarının en üst sıralarda yer almasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri hala en çok milyardere sahip ülke ve 735 milyardere sahip. Çin 562 milyarderle ikinci sırada yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön