02 / 05 / 2024

Dursun Mirza Bandırma projelerini anlattı!

Dursun Mirza Bandırma projelerini anlattı!

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza meclis olağanüstü toplantımızda Belediye’nin proje üretmediğine yönelik bir takım eleştiriler olmuştu. Bu meclisimizde bu projeleri ana hatlarıyla tanıtmak ve bilgi vermek istiyorum” dedi.




Bandırma Belediyesi’nin Kasım ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından kısa ve orta vadede yapılması planlanan projeler tanıtıldı. Başkan Mirza: “Önceki hafta tek gündem maddelik meclis olağanüstü toplantımızda Belediye’nin proje üretmediğine yönelik bir takım eleştiriler olmuştu. Bu meclisimizde bu projeleri ana hatlarıyla tanıtmak ve bilgi vermek istiyorum” dedi.


Cin Çukuru Projesi


Kentimizin önemli alanlarından olan Cin Çukurunda yaşam alanı düşünmüştük. Bandırma’nın göbeğinde yarısı rekreasyon ve spor alanı diğer kısmında Kültür Merkezi, Eğlence alanları, dükkanlar ve otel olmak kaydıyla. Bu projemizin Kültür Merkezi alanı Belediyemiz Proje Etüt Müdürlüğünce hazırlandı. 1000 kişilik, Bandırma’ya yakışan ve diğer imkanları içinde barındıran bir Kültür ve Sanat Merkezi planlıyoruz. Projesi de hazır şu anda.



Hobi Bahçesi


Hobi Bahçesi Projemiz tamamıyla hazır halde olan bir projedir. Yeri konusunda da bir sıkıntı yok. Bu projemizi Edincik Yolu üzerinde Recep Gencer Teknik Lisesi karşısında kalan Belediyemize ait bir arazide yapımını planlıyoruz. Buradaki arazimizin toplam büyüklüğü 72 Bin m²’dir. Bu arazi üzerinde 280 adet Hobi Bahçesi var. 290 adet araç otoparkı var. Her bir Hobi Bahçesi 135 m²’lik bir alandan oluşmaktadır. Bunun 120 m²’si ekilebilir alan, 6 m² kapalı depo, 9 m² de kapalı alan şeklinde düzenlendi.



Ordu Caddesi TEKEL Binası


Bu alanda mevcut yapının yapılan testler sonucu dayanıksız ve çürük olduğu raporlandı. O nedenle bu binanın yıkılıp tekrar yapılması söz konusu. Bu projemizin konsepti Kız Öğrenci Yurdu şeklindedir. Buraya 7 katlı bir proje planlıyoruz. Bu projemizi yatırımcılara kat karşılığı vermeyi planlıyoruz. Ayrıca burada Yaşlı Konuk Evi şeklinde de bir düşüncemiz var. Zemin katlarda dükkânlar, hemen üst katı birinci katında Yaşlı Konuk Evi planlıyoruz. Kısacası bu alanda sosyal amaçlı olan ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla planladık. Kız Öğrenci Yurdu kapasitesini 320 Yatak Kapasiteli olarak planladık.



Bandırma Belediyesi


Geri Dön