09 / 05 / 2024

Dursun Özbek'ten Florya arazisi açıklaması: 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldik!

Dursun Özbek'ten Florya arazisi açıklaması: 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldik!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek divan kurulu toplantısında Florya'daki Emlak Konut GYO arazisi ile ilgili dikakt çeken bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...



Dursun Özbek, kulübün mali bağımsızlığıyla ilgili hayata geçirdikleri projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Galatasaray, mevcut gayrimenkullerini bugün olduğu şekliyle satsa mevcut borcu kapatmaya yetmiyor." ifadelerini kullanan Özbek, yaptıkları ihale sonucu bir firmadan Mecidiyeköy'deki binanın metrekaresini net 6 bin 750 dolardan satmak üzere taahhüt aldıklarına dikkat çekti ve satabilecekleri yaklaşık 14 bin metrekarelik alan olduğunu belirtti. 

Söz konusu binanın satışından elde edilecek gelirin nasıl değerlendireceklerine de değinen Özbek, ""Türkiye Bankalar Birliği ile sürdürdüğümüz anlaşmalar ve yaptığımız konuşmalar çerçevesinde satıştan gelecek para tamamen bir hesapta bloke olarak duracak. Burada 6-8 ayda biriken parayla finansal mühendislikle yapmak istediğimiz işlere Bankalar Birliği de onay verdi. Farklı yöntemlerle bu paranın belli bir seviyenin üzerine çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi ve "Yaklaşık 2 milyar 200 milyon lira olan ana para borcumuzun önemli bir kısmı buradan yapılacak yüzde 50 tahsilatla ödenecek. Diğer yüzde 50'si kısmen Metin Oktay Tesisleri'ni taşıyacağımız Kemerburgaz projemiz için kullanılacak" açıklamasında bulundu. 

Dursun Özbek ten Florya arazisi açıklaması: 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldik!

Florya'da Emlak Konut'a ait 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldiklerinin altını çizen ÖZbek, orada da en kısa zamanda inşaata başlamak istediklerini belirtti ve kısmen de bunun için kullanılacağını dile getirdi. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin bulunduğu arazide gerçekleştirilecek konut projesine ilişkin olarak, "Florya'daki tesisimiz 40 sene önce yapıldı. Değişen ekonomimize, futbol ihtiyaçlarına bakarak değerlendirirsek hala 40 sene önce yapılan tesislerde başarılı olmaya çalışıyoruz. Kemerburgaz'a taşınmamız, Galatasaray'a yakışan ve günün koşullarına uygun bir tesisin yapılması bir mecburiyet" diye konuştu ve Florya projesindeki satın alma operasyonunda son aşamaya gelindiğinin altını çizdi. 

Özbek, projede kendilerine ait olmayan 40 dönümlük araziyi satın almak için her çeşit hazırlığı yaptıklarını vurguladı ve "Bunu Galatasaray'a kazandırmak çok önceden düşündüğümüz bir şeydi. Florya'dan 40 dönümlük araziyi alınca mevcudiyetimiz yaklaşık 65 dönüme çıkıyor. Yaklaşık 97 bin metrekare satılabilir alan çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

Özbek, "Bugün itibarıyla Florya'daki satılan gayrimenkullerin metrekaresi brüt üzerinden yaklaşık 120 bin Türk Lirası" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Aile Bakanlığı'nın ödemesini beklemeyin tüm ev hanımları hemen bunu yapıp para kazanın

Emekli promosyonunda dev sürpriz, devreye PTT de girdi! Para verecekler işte miktarı

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı duyan emekliler mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!


Geri Dön