30 / 04 / 2024

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, finansal kesimin kredi vermesinin daha da zorlaştığını ifade ederek, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.



Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, düşük faiz politikasının bankaları zor durumda bıraktığını, yoğun regülasyonlar nedeniyle finansal kesimin kredi vermesinin daha da zorlaştığını belirterek, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması çağrısında bulundu.

İstanbul'da düzenlenen 14. Rekabet Kongresi'nde ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Turan şunları söyledi:

"Politika faiz oranlarının aşağı çekilmesine rağmen, diğer faiz oranlarıyla aradaki ilişki kopmuşsa, krediye erişimde sorunlar varsa, düşük faiz oranları ile yatırımlar finanse edilemeyecek hale geldiyse, üstelik enflasyon ve kurlardaki sorunlar devam ediyorsa düşük faiz politikası ile hangi ekonomik hedeflere nasıl ulaşılacağının bir kez daha ele alınmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz."

Turan, yatırımların gerçekleşebilmesi için için finansmanın sadece elverişli şartlarda olması değil finansmana erişimin de gerekli olduğunu vurguladı.

“EKONOMİ, YÜKSEK ENFLASYON KAMBURUNDAN KURTARILMALI”

Enflasyon dinamiklerinin son 4-5 senedir küçümsenmeyecek düzeyde bozulduğunu belirten Turan, ayrıca enflasyonla mücadelede para politikasının yanı sıra, mali politikalar ve sektörlere dönük yapısal politikalarla Türkiye ekonomisi üzerindeki yüksek enflasyon kamburunun atılması gerektiğini ifade etti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön