21 / 05 / 2024

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Düşük faiz politikasına tepki: Yeniden gözden geçirilmeli

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, finansal kesimin kredi vermesinin daha da zorlaştığını ifade ederek, düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.



GÖZLER MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARINDA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz ay faiz düşürmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta faize karşı olduğunu söylediği göz önüne alındığında Merkez Bankası’nın yeni faiz kararının da faizi düşürmek yönünde olacağı tahmin ediliyor.

“YENİ YILDA DÜNYA DA FAİZ İNDİRMEYE BAŞLAYACAK”

Erdoğan, faiz düşürerek yüksek enflasyon sorununu çözeceklerini, dünyanın bu ekonomi modeline geçeceğini, yeni yılda diğer ülkelerin de faiz düşürme yoluna gideceğini, çünkü faizin sebep enflasyonun sonuç olduğunu söylemişti.

DÜNYADA DURUM NE?

ABD Merkez Bankası (Fed), yüksek enflasyonla mücadele etmek amacıyla faizi 75 baz puan yükseltmişti. Fed Başkanı Powell, enflasyon hedeflerine ulaşıncaya kadar faizi yükseltmekte endişe etmeyeceklerini açıklamıştı.

Ekonomistler, yüksek enflasyonun olduğu bir ekonomide beklenen adımın faiz yükseltmek olduğu görüşünde.

 

 “Yanıldım” diyerek 11 binden fazla çalışanını işten çıkarmaya karar verdi!

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Gram altını olanlar bozdurmasın! Bu rakamdan sonra uçuşa geçecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön