14 / 05 / 2024

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi düve alım desteği açıklaması yaptı. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamasının tüm detayları...



Destekte bazı kesimlere öncelik vereceklerini kaydeden Kirişci, düve yetiştirme merkezlerinden temin edilen hayvanlara yüzde 50, Bakanlığımızca belirlenen diğer işletmelerden temin edilen hayvanlara ise yüzde 40 hibe desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

DESTEKTEN O KİŞİLERE ÖNCELİK SAĞLANACAK

Bazı vatandaşlara destekten öncelik sağlanacağını ifade eden Kirişçi, "Bu kapsamda desteklemeye başvuran birinci derece şehit yakını ve gazi yetiştiriciler ile engelli, genç, kadın ve afetzede yetiştiricilere öncelik verilecek" dedi.

Açıklamasına devam eden Kirişçi şunları kaydetti "İlk etapta 3 bin 618 yetiştiricimizin 46 bin 520 baş hayvan alımı, ikinci etapta ise 12 bin 951 yetiştiricimizin 165 bin 928 baş hayvan alımı desteklenecek olup, 2023 yılında toplam 212 bin baş hayvan alımı desteklenecektir.”

Öte yandan Avrupa Birliğini ile ortak finanse edilen kırsal alanların kalkınması için “IPARD III Programı” kapsamında tarımsal işletmelerin ve üreticilerin desteklenmesi için 42 ilde 555 milyon avro hibe desteğinin verileceği “IPARD III Programı Bilgilendirme Toplantısı”, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla düzenlendi.

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Kirişci, bu tür projeler sayesinde uluslararası ilişki ağının kurulduğunu belirtti.

Bakan Kirişci, konuya dair şu ifadeleri kullandı "Türkiye'nin bu 430 milyon avro desteğe muhtaçlığı değildir. Bunun bilinmesini de özellikle yararlı görüyorum. Bu tür projelere bizim sağlayacağımız katkı ile kendi üzerimize aldığımız sorumlulukları da çok değerli buluyorum."

Türk Hava Yolları 10 bin kişiyi işe alacak! İş arayanlara resmen son dakika müjdesi geldi! 

1 milyon esnafa müjdeli haber! Erken emeklilik için şartlar netleşiyor!


Geri Dön