19 / 05 / 2024

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.



6. Adım
Bu sayfada yapığınız seçimin onaylamanız istenecek. "bilgilendirme ve onay"  sekmesinde doğru projeyi seçtiğinizden emin olun ve onaylayın. "yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum" yazısını tıklamanız yeterli.

5. Adım
Artık başvuru formuna ulaştınız. Kişisel bilgilerinizi bu forma doldurun. Kişisel bilgileriniz doğru ve eksiksiz olmalı.

7. Adım
Artık formunuz hazır. Sistem size doldurduğnuz formun ön özlemesini gösterecek. İyice kontrol edip hata olup olmadığına bakın. Varsa tamamlayın ve düzeltin. Bunun için önceki sayfaya dönmeniz gerekiyor. Hata eksik yoksa bu sayfadan ilerleyin.

8. Adım 
Bu sayfada son kez onay vermeniz istenecek. İyice okuduktan sonra onay verin ve başvurunun altı kısmındaki ödeme bilgilerinin göründüğü kutuya dikkat edin.

7. Adım
Artık başvur butonuna ulaşmış olmalısınız. Ancak başvurunuzun tamamlanması için başvuru bedelini ödemiş olmanız gerekli. Başvura tıklayın, ödemenizi yapın. Banka tarafından SMS ile bilgi gelmesini bekleyion. SMS ile bilgisi verilen hesaba 500 TL yatırmanız gerekiyor.

8. Adım
Başvuru bedelini adınıza açılmış olduğundan ve yatırdığınız tutarın tam olduğundan emin olun. Bakiyeniz yeterli değilse işleminiz geri dönecektir.  

9. Adım
Hesabınızda başvuruyu takip eden ilk iş günü mesai saati bitimine kadar yeterli para olmaması halinde işlem geçersiz sayılacak.

Önemli not: Kura çekiminde hak kazanamaz iseniz bu ödeme hesabınıza geri gönderilecektir.

10. Adım 
Başvurularınızın durumunu yine e-Devlet üzerinden "başvuru listesi" sayfasına giderek takip edebilirsiniz. Son olarak beyanlarınızın doğruluğunu kabul ederek başvur butonuna basın.

TOKİ Trabzon Maçka 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Trabzon Of 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Peşinat miktarı sadece yüzde 10!

TOKİ Konya Beyşehir 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!


Geri Dön