09 / 05 / 2024

E – Devlet’ten başvur anında 2 bin 300 lirayı al! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

E – Devlet’ten başvur anında 2 bin 300 lirayı al! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Milyonlarca öğrenci bir süre sonra okullarına kavuşacak. Okula giden çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için devlet ödeme gerçekleştirecek. İşte detaylar…



Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği ile başvuruların nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceği milyonlarca vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacı ile ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sağlıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre; çocukların okul masrafları ve ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak amacı ile başvuru şartlarını karşılayabilen ailelere destek ödemesi gerçekleşecek. Sosyal ve Ekonomi Destek hizmeti dahiline giren destek ödemelerinin yapılacağı Bakan Derya Yanık tarafından açıklandı. 

Bakan Yanık’ın yaptığı açıklamada, “SED’den faydalanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam olarak 328. 311. 460 lira yatırdık" dedi. Yanık, bu yardımdan yararlanan toplam 140 bin civarı aile olduğunu ve ortalama olarak yardım miktarının 2 Bin 337 lira olduğunu belirtti.

E – Devlet’ten başvur anında 2 bin 300 lirayı al! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön