22 / 07 / 2024

E-ihracatta dudak uçuklatan rakamlar! 2023’te rekor kıracak

E-ihracatta dudak uçuklatan rakamlar! 2023’te rekor kıracak

Türkiye’den farklı ülkelere çevrimiçi kanallardan ürün ve hizmet satışında sürdürülebilir bir ivme hakim olmaya başladı.




Geleneksel ihracattan farklı olarak, e-ihracat veya mikro ihracat yoluyla perakende ürünlerini global pazarlara satan Türk satıcılar, e-ihracattaki fırsatlardan yararlanmanın yollarını arıyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere global pazarlara açılmak isteyen şirketler, 2022’de e-ihracatta beklentilerin üzerinde bir talep gösterdi. 2023’te ise, e-ihracatta rekor kırılması bekleniyor. Elektronik Ticaret Derneği (ELİDER) Başkanı Fehmi Darbay, “Özellikle KOBİ’ler e-ihracatta rekorlar kıracaktır. E-ihracatta alınacak çok uzun bir yol ve çok büyük bir potansiyel var” ifadelerini kullandı. Logitrans ve CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ ise, Türkiye’nin e-ihracat için stratejik bir konumda olduğunu vurguladı.

E-ihracatta dudak uçuklatan rakamlar! 2023’te rekor kıracak

E-ticaret ve e-ihracat odaklı hizmetleri ile bilinen ELİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Logi3PL E-Ticaret ve İş Geliştirme Müdürü Fehmi Darbay ile Logitrans ve CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ, 2023’te e-ticaret ve e-ihracattaki beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön