05 / 05 / 2024

E-Ticarette satışlar rekorlar kırmaya devam ediyor!

E-Ticarette satışlar rekorlar kırmaya devam ediyor!

E-ticaret, satış rekorları kırmaya devam ediyor. Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, online ticarete yatırım yapan şirketlerin cirosunu katladığını belirtirken, e-ticarette B2B tarafının en çok büyüyen alan olmasının dikkat çektiğini bildirdi. İşte haberin devamı...



Oto Yedek Parça, sektörler arasında %141 ile bir numarada.

Yılın ilk yarısındaki online ticaret verilerini açıklayan Eminoğlu, şu noktalara değindi. Yurt içi e-ticaret işlemlerine adet olarak bakıldığında 2022 yılı ilk çeyreğinde 413 milyon 413 bin 900 olan işlem adedi, ikinci çeyrekte ortalama yüzde 11'lik bir artışla 463 milyon 580 bin 697 olarak gerçekleşti. Aynı rakamlara 2021 yılında bakıldığında ise ilk 3 ay 276 milyon 864 bin 291 ve ikinci 3 ay ise 326 milyon 582 bin 217 olarak gerçekleşmişti. Genel sayılara bakıldığında ise, ilk 6 ayında 603 milyon 446 bin 508 işlem yapılmışken, 2022 yılı ilk 6 ayında işlem adedi 876 milyon 994 bin 597 olarak gerçekleşti. Adet olarak artışın yaklaşık yüzde 46 olduğunu görebiliyoruz. Bu veriler bize tüketicilerin pandemiden sonra da online alışverişe devam ettiklerini gösteriyor, diyerek önemli noktaları vurguladı.

 E-Ticarette satışlar rekorlar kırmaya devam ediyor!Açıklamasında Eminoğlu, sektörel bazda satış verilenden bazı notlar aktardı. Sektörel satış işlemlerinde ilginç verilerin olduğunu belirten Eminoğlu, oto yedek parça satışlarının sektörler bazda bakıldığında yüzde 141 ile zirvede olduğunu ve doğrudan pazarlama ve tahsilat sistemlerinin ise, yüzde 127 artış ile ikinci işlem adedi en çok artan sektör olduğunu söyledi.

Eminoğlu, online ticarete yatırım yapan şirketlerin cirosunu katladığını belirtirken, e-ticarette B2B tarafının en çok büyüyen alan olmasının dikkat çektiğini bildirdi.

Balkanlar Otelcilik Anonim Şirketi Kuruldu!

Palmera Konaklama Hizmetleri Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Büyük Edirne Öğrenci Yurdu İşletmeciliği Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön