13 / 05 / 2024

Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

 Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, bazı ilaç firmalarının ilaç alımında gerekli ıskontoları yapmadığı ve bu durumun da ilaç temininde sorun çıkardığı belirtildi. Özellikle böbrek yetmezliği ilaçlarında farkın 1000 TL'ye çıkabileceğinin altı çizildi.



"FİYAT FARKI 100 TL'YE ÇIKABİLİR"

Sürecin aynen devam etmesi halinde kronik böbrek yetmezliği bulunan hastaların cebinden aylık 1000 TL fiyat farkı çıkacağına dikkat çekilen açıklamada,

“İnsan sağlığını her türlü koşuldan üstün tutan bir mesleğin temsilcileri olarak, halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetini sürdürülemez hale getiren bu sorunun devamı halinde, hastalarımızın ilaca erişimde yaşayacağı sıkıntılardan ciddi anlamda endişe duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön