05 / 05 / 2024

Edip Uğur: Ayvalık Körfezi'ni kurtaracağız!

Edip Uğur: Ayvalık Körfezi'ni kurtaracağız!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, projelerini anlattı. Uğur, çevre ve kirlilik sorunuyla etkin mücadele ederek bölgede turizmi 12 aya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, projelerini anlattı. Uğur, çevre ve kirlilik sorunuyla etkin mücadele ederek bölgede turizmi 12 aya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Uğur, şöyle konuştu: "Ayvalık gibi dünyada zeytinyağı, sahili ve denizi ile marka olmuş bir ilçemizde arıtma tesisi yok. Bütün atık sular Ayvalık Körfezi'ne dökülüyor ve körfez kirleniyor. 

Bu devam ederse 3-5 yıl sonra tamamen kirlenmiş bir Ayvalık-Edremit Körfezi ile karşı karşıya kalacağız. Altınova'dan Ayvalığa kadar 2 ay gibi iç turizme hizmet eden tesislerimiz var. Maalesef bu tesislerin büyük bölümü 10 ay boş kalıyor biz bu turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Altınova'dan Ayvalığa, Edremit, Burhaniye, Altınoluk, Kaz dağlarımızı değerlendirirsek 12 ay iç ve dış turizmi canlandıracak."


 TEMİZ ÇEVRE İMKANI

 Uğur, çalışmaları şöyle anlattı: "Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi'ni kurduk. Arıtma tesislerini hayata geçirerek Edremit Körfezi'ni, Ayvalık Körfezi'ni bu kirlenmeden kurtaracağız." 



HaberTürk Egeli




Geri Dön