28 / 04 / 2024

Edirne Belediyesi kiracılarıyla 1 yıllık mukavele yapacak!

Edirne Belediyesi kiracılarıyla 1 yıllık mukavele yapacak!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi belediye kiracılarıyla birlikte meclis salonunda yaptığı toplantıda kiraları dengelemek için yeni düzenleme yapacaklarını belirterek, 1 yıllık mukavele yapacaklarını ifade etti...




Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi belediye kiracılarıyla birlikte meclis salonunda yaptığı toplantıda kiraları dengelemek için yeni düzenleme yapacaklarını belirterek, 1 yıllık mukavele yapacaklarını söyledi.


Sedefçi, Bakanlık yetkililerin yaptıkları incelemelerde kiracılara yönelik her yıl ihale yapılması gerektiğini belirttiklerini dile getirerek “Daha önce sizlere yazı göndererek yerlerinizi boşaltarak ihale yapılacağını söylemiştik. Daha sonra birkaç arkadaşımız mahkemeye başvurarak, kararlar aldılar, lehte ve aleyhte, bu netleşmedi tabi. Netleşmeyince biz rahatsız olduk. Allah yardım ediyor, sizlere ve bizlere. Bir başka mahkeme kararı bulduk. Aleyhimize açılan bir davada lehte bir karar çıktı. Şu anda biz de bu lehte karara güvenerek, bir riskin altına da girerek, size menfaat sağlarken, kişilere değil de bir topluma menfaat sağladığımızın inancıyla sizlerle mukavele yapma kararı aldık. Encümende geçen hafta arkadaşlarımız bir fiyat ayarlaması yaptılar. Genelde uçurumda olanları dengelemeye çalıştık” şeklinde konuştu.


“FİYATI FAZLA BULANLAR VARSA BİZLERE İTİRAZLARDA BULUNABİLİRLER”


Yapılan toplantıda kiracılarla ilgili mukavele yapma kararı aldıklarını belirten Başkan Sedefçi, kiracılara tebligatların gönderildiğini kaydetti. Fiyatı fazla bulanların itirazda bulunabileceklerini dile getiren Sedefçi, "Arkadaşlarımızla encümende görüşerek yapılabilecek bir şey varsa yapmaya hazırız. Burada sizden alacağımız 500 TL veya bin TL para belediye için devede tüy bile olmaz. Ama müfettişlerin dengeleri kurun, uçurumları aradan kaldırın ifadesi, bizi bu yola sevk etti. Mecburen bunu yaptığımı bilmenizi istiyorum. Toplantıdan sonra tebligatları yapacağız ve tümünüzün mukavelesini bir yıl olarak devam ettirme kararını alacağız. Tabi 1 yıl devam etme kararı da biraz da belediye başkanına bağlı. Ben gidersem bilemem başkasını arkadaşlar. Bu konuşmamda siyasi boyutlara girmek istemiyorum” dedi.



Akit Haber


Geri Dön