29 / 04 / 2024

Edirne hızlı tren inşaatında çalışma durduruldu! İnşaatı yapan şirketin kim olduğu ortaya çıktı

Edirne hızlı tren inşaatında çalışma durduruldu! İnşaatı yapan şirketin kim olduğu ortaya çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2019 yılı haziran ayında yapımına başlanan ve 2023 yılında tamamlanması öngörülen Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi’nde çalışmaların durdu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan Edirne Yüksek Hızlı Tren hattı projesinde çalışmalar durdu.

Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi’nde bugüne kadar yaklaşık yüzde 60'lık bölüm tamamlanabildi.

3 bin kişinin istihdam edildiği projenin tamamlanması durumunda Halkalı-Kapıkule arasında yük trenleri için seyahat süresinin 8 saatten yaklaşık 3 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 saat 20 dakikaya kadar inmesi hedefleniyor.

153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı projede yer alan 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapım çalışmaları devam ederken, bugüne kadar 60 km uzunluğunda ray döşendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön