05 / 05 / 2024

Edirne-Keşan Gıda İhtisas OSB için çalışmalar başlıyor!

Edirne-Keşan Gıda İhtisas OSB için çalışmalar başlıyor!

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, Edirne-Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için startın bugün verileceğinin müjdesini verdi.



Bugün Keşan'da buluşacak olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşlen Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Edirne İl Özel İdaresi, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü, Keşan Belediye Başkanlığı yetkilileri Keşan için büyük önem taşıyan projeyi hayata geçirecek. 


Binlerce kişiye istihdam sağlayacak, bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacak, dev projenin Keşan ve Edirne iline hayırlı olmasını dileyen Şemsettin Emir, kalkınmanın ancak ve ancak ekonomik gelişmeyle olacağını vurguladı. 


Yapılacak olan Gıda İhtisas OSB ile Tarımsal üretiminde büyük ölçüde artacağına inanan Şemsettin Emir, "Keşan'ın derdi benim derdimdir" diyerek dev projenin önemine dikkat çekti. 

Gıda İhtisas OSB'nın yapılmasında sürecin hızlanması için Sanayi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüştüğünü dile getiren Şemsettin Emir, Keşan'a yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin bölge tarımına, sanayisine, esnafını kalkındıracağını dile getirdi. 


Şemsettin Emir, Keşan'a yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinin Marmara Bölgesinde tek olacağını da vurgulayarak, "Burada çeltik fabrikası, yağ fabrikası, un fabrikası, bisküvi fabrikası, meyve işleme fabrikası, ambalaj fabrikası, mandıralar, et ve süt işleme tesisleri, buzhaneler gibi birçok fabrikanın bölgemize geleceğini düşünüyorum. Bununla beraber, bölgede istihdam sorununu da ortadan kaldıracaktır" dedi. 


Yapılacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde kısa sürede yatırımlara başlanacağını da dile getiren Şemsettin Emir, burada açılan fabrikalarla birlikte bölgede işsizlik sorununun ortadan kalkacağını kaydetti. 


Şemsettin Emir, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin açılmasıyla birlikte Edirne ve Keşan'ı cazibe merkezi yapacağını dile getirdi.


Edirne Gazetesi


Geri Dön