30 / 04 / 2024

Efes Kongre Merkezi Avrupa'nın yıldızı olacak!

Efes Kongre Merkezi Avrupa'nın yıldızı olacak!

2005 yılında temeli atılan ve 100 milyon doları aşan bir yatırımla hayata geçirilen Efes Kongre Merkezi, toplantı kongre ve fuar turizmindeki büyük bir boşluğu dolduracak




Aydın'ın Kuşadası ilçesinde inşa edilen ve açıldığında dünyanın 10'uncu büyük kongre merkezi olacak Efes Kongre Merkezi (KOMER) 30 Ekim Çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. KOMER ile birlikte Türkiye'nin gelecek dönemde çok şey beklediği kongre, toplantı ve fuar turizmine yönelik çok önemli bir proje devreye girmiş oluyor.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Efes Kongre Merkezi'nin açılışının, projenin hayata geçirilmesine büyük önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi. 


Son teknoloji kullanıldı

Erdem, "Sayın Başbakanımız 2002 yılında iktidara geldikten sonra Türkiye'nin kongre turizmi açısından büyük önem taşıyan bu projesi üstünde yoğunlaştı. 2005 yılında da temelini attı. 100 milyon doları aşan bir yatırım olan kongre merkezimizi geçtiğimiz günlerde tamamladık. Tüm ulusal ve uluslararası katılımcıların beklentilerini karşılayacak bir teknoloji ile donatılan Efes Kongre Merkezi, en üst standartlarda, çağdaş ve konforlu bir merkez" diye konuştu. 

Efes Kongre Merkezi'nin nitelikleriyle sadece Aydın için değil, bütün Ege Bölgesi ve hatta bütün Doğu Akdeniz için çok önemli bir yeni kongre turizmi altyapısı oluşturduğunu da kaydeden Erdem, şu açıklamalarda bulundu; "Efes Kongre Merkezi sahip olduğu kapasite ile Türkiye ve Güney Akdeniz çanağındaki ülkelerin en büyük kongre merkezi unvanına sahip. Ayrıca Avrupa'nın ilk 10 büyük kongre merkezi arasında yer alıyor. Bu yeni ve görkemli kongre merkezinin, bütün bu potansiyeli, dünyanın önemli bilgi sahipleri ve kanaat önderlerine tanıtmak yolunda çok önemli bir katkı yapacağına yürekten inanıyorum. Avrupa'nın yıldızı olacak olan Efes Kongre Merkezi'ne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."



Yeni Asır


Geri Dön