18 / 07 / 2024

Eğer beklentiler gerçekleşirse...! 2024'e bu faiz ve anflasyonla gireceğiz

Eğer beklentiler gerçekleşirse...! 2024'e bu faiz ve anflasyonla gireceğiz

Reuters’ın enflasyon beklentileriyle alakalı 28 kurumla yaptığı anket çalışmasını yayınlandı. Bu ankete göre, enflasyonun  2023 sonunda %42.5 olması bekleniyor




Geçen senelerden beri süre gelen TL'nin değer kaybının gecikmeli etkileri ve enerji ücretlerindeki yükseliş sebebiyle 24 senenin zirvesine  çıkan ancak son aylarda baz etkisi ve stabil seyreden döviz kuru sebebiyle düşmeye başlayan enflasyonun da sene sonunda ancak %42.5 seviyesine düşmesi ön görülüyor.

Katılımcılar, 10-17 Ocak tarihleri arasında yapılan ankette 2024 yıl sonunda ise enflasyonun ancak %26.4'e gerilemesini bekliyor.

Seçim sonrasına işaret ettiler

Beklentilerin medyanına göre politika faizinin yılın ilk yarısında %9 seviyesinde sabit kalması, en geç Haziran ayında yapılacak seçimler sonrasında sene bitimine  kadar TCMB'nin faizini %25 seviyesine kadar sıkılaştırması bekleniyor.

Eğer beklentiler gerçekleşirse...! 2024 e bu faiz ve anflasyonla gireceğiz

Ekonomistler seçimin sonucuna göre ekonomi politikalarının yön değiştirebileceğine dikkat çekiyor. Bazı muhalefet partileri seçimleri kazanması durumunda, Erdoğan'ın alışılagelmedik ekonomi politikalarının uygulanmayacağını açıklamıştı.

Brown Brothers Harriman Döviz Strateji Müdürü Win Thin araştırma notunda Aralık ayında TCMB'nin politika faizini sabit bıraktığını ve küresel talebe yönelik rizikolara dikkat çektiğini söyledi.

Herkes bu haberi bekliyordu! Altında geri vites! Son fiyatlar ne oldu hemen bakın

Garanti BBVA'dan harcadığın kadar kazan kampanyası! Ocak ayını kaçırmayın! Üstelik şubeye gitmeye gerek kalmadan

İş Bankası tarih verdi acele edin! 10.000 TL’lik faizsiz kampanyayı kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön