18 / 05 / 2024

Herkes bu haberi bekliyordu! Altında geri vites! Son fiyatlar ne oldu hemen bakın

Herkes bu haberi bekliyordu! Altında geri vites! Son fiyatlar ne oldu hemen bakın

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) saltının kilogramı 1 milyon 168 bin 550 liraya geriledi.



Altının kilogram fiyatı, piyasa koşullarına, arz ve talebe, altının fiziksel stoklarına, ekonomik ve politik olaylara ve diğer faktörlere bağlı olarak belirlenir. Ayrıca, dünya çapında yapılan altın işlemleri ve ticaret hacmi de fiyatları etkileyebilir. Altının fiyatının belirlenmesinde, borsalarda işlem gören altın vadeli işlemleri ve spot piyasa fiyatları önemli rol oynar.


Altın piyasasında, en düşük 1 milyon 162 bin TL, en yüksek 1 milyon 174 bin 900 TL'yi gören standart altının kilogram ücreti, günü evvelki kapanışa oranla yüzde 0,38 azalarak 1 milyon 168 bin 550 TL'den tamamladı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 2 milyar 651 milyon 314 bin 464,13 TL, işlem miktarı ise 2.291,49 kilogram oldu.

Herkes bu haberi bekliyordu! Altında geri vites! Son fiyatlar ne oldu hemen bakın

Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 2 milyar 820 milyon 80 bin 678,38 TL düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Kuveyt Türk Katılım Bankası, İstanbul Altın Rafinerisi, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Altınbaş Kıymetli Madenler ve NMGlobal Kıymetli Madenler şeklinde sıralandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön