15 / 05 / 2024

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart'a uzatmıştı

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart'a uzatmıştı

Mükellefin Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ve bu beyannamelerin üstüne gerçekleşen  vergilerin ödeme zamanlarının 31 Mart 2023'e kadar uzatılması kararı alındı.



Şubat ayı muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin uzamasına binaen yapılan açıklama SGK Web sitesi üstünden yayınlandı.

Açıklamada 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 28. kanunundaki izne göre; yükümlülerin vermesi lazım gelen yükümlü tarafınca Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ile bu beyannamelerin üstüne gerçekleşen vergilerin ödeme zamanlarının 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatılması kararı alındığının altı çizildi.

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart a uzatmıştı

İşveren beyannamelerinin vaktinde verilmesi kısaltılacak, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin "Sigorta bildirimi" kısmının son teslim zamanı 31 Mart Cuma saat 23:59'a dek verilmiş sayılacaktır.

Fakat, Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin e-bildirge sistemi üstünden iletilmesi için son başvuru tarihinin aynı kaldığı ve bunların en geç 27 Mart 2023 tarihine dek sunulması gerektiği söylendi.

Açıklamada, 2023/Şubat ayı ödeme zamanının değişmediği ve birikmiş sigorta primlerine ait tahakkukların 31 Mart 2023 tarihine kadar yapılması gerektiği söylendi.

Kur korumalı hesaplarda o limit kaldırıldı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

İçişleri Bakanlığı’ndan dev istihdam! KPSS şartsız 3.500 kişi alınacak

Amiral gemisine kafa atan fiyat performans telefon Meizu 20 pro tanıtıldı! İşte 31 mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön