05 / 05 / 2024

Ehliyeti olanlara uyarı! Bu tarihe kadar yaptırmazsanız 17 bin ödeme zorunda kalacaksınız!

Ehliyeti olanlara uyarı! Bu tarihe kadar yaptırmazsanız 17 bin ödeme zorunda kalacaksınız!

Ehliyeti olanlara uyarı geldi! Zorunlu trafik sigortası tutarı, son yapılan düzenlemeyle yükseltildi. Araç sahipleri, 1 Mayıs 2023'ten itibaren ödemesi gereken zorunlu trafik sigortası ücreti, önceki yıla göre artış gösteriyor. Belirtilen tarihe kadar yaptırılmazsa 17 bin ödeme zorunluluğu doğacak!



Kaza yapmayan sürücülere %50 indirim

1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni uygulama ile trafik sigortası primlerinde indirim yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler yüzde 50 indirimden faydalanabilecekler. Bu yeni uygulamaya göre, kaza yapmayan sürücüler 3 bin TL trafik sigortası primi ödeyecekken, kaza yapan sürücülerin primleri 17 bin TL'ye kadar çıkabilecek.

Ayrıca sigorta sektöründe prim oranlarındaki değişiklikler aracılığıyla hasarsızlık indirimi ve hasar sebebiyle prim artışı farklılık gösteriyor. Hasar basamağı sıfır olan bir sürücü, tüzel araçlar için 21.118 TL, özel araçlar için 17.598 TL prim ödemelidir. Sekizinci basamakta bulunan kazası olmayan sürücülerin prim ödemesi ise tüzel araçlar için 3.520 TL, özel araçlar için 2.933 TL olarak belirlendi.

Şirket araçları ve bireysel araç sahipleri arasında prim ödeme farklılıkları da bulunmaktadır. Şirket araçları için prim oranları, bireysel araçlara göre %2,5 ile %20 arasında artış gösterirken, farklılık miktarı 500 TL ile 3.000 TL arasında değişebilir.


Geri Dön