19 / 05 / 2024

Ehliyeti olanlara uyarı! Bu tarihe kadar yaptırmazsanız 17 bin ödeme zorunda kalacaksınız!

Ehliyeti olanlara uyarı! Bu tarihe kadar yaptırmazsanız 17 bin ödeme zorunda kalacaksınız!

Ehliyeti olanlara uyarı geldi! Zorunlu trafik sigortası tutarı, son yapılan düzenlemeyle yükseltildi. Araç sahipleri, 1 Mayıs 2023'ten itibaren ödemesi gereken zorunlu trafik sigortası ücreti, önceki yıla göre artış gösteriyor. Belirtilen tarihe kadar yaptırılmazsa 17 bin ödeme zorunluluğu doğacak!



 Ehliyeti olanlara uyarı! Bu tarihe kadar yaptırmazsanız 17 bin ödeme zorunda kalacaksınız!

2023 zorunlu trafik sigortası ücretleri

Sigorta şirketleri, yeni uygulamayla birlikte kaza yapan veya yapmayan sürücülerin aynı zorunlu trafik sigortası ücreti ödemeyeceğini duyurdu. Bu yeni sistemde, sürücülerin risk profillerine göre farklı tarifeler belirlenecek.

Sürücülerin risk profilleri, bir skala üzerinde belirlenecek ve en düşük seviye olan 0'da "çok riskli sürücüler" yer alacak. Bu sürücülerin poliçelerine yüzde 200 oranında zam yapılacak. En yüksek seviye olan 8'de ise "çok iyi sürücüler" yer alacak ve bu sürücülere poliçelerinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

Yeni uygulama, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve bir kez olmak üzere yüzde 5 zam uygulanacak. Daha sonra ise her ay yüzde 2 oranında zam yapılacak.

Bu sistemde sürücülerin risk profilleri, geçmişteki kaza geçmişleri, araç kullanım alışkanlıkları, sürüş hızı gibi birçok faktöre göre belirlenecek. Bu sayede, sigorta şirketleri daha doğru fiyatlandırma yapabilecek ve sürücüler, kendi risk seviyelerine göre daha uygun fiyatlarla sigorta yaptırabilecekler.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Otomobili olanlar dikkat! Yönetmeliğe göre kaza yapana resmen yüzde 200 zam geliyor!

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!


Geri Dön