04 / 05 / 2024

Ek zam meclisten geçti mi?

Ek zam meclisten geçti mi?

Ek zam meclisten geçti mi sorunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki ek zam meclisten geçti mi? İşte herkes tarafından merak edilen ek zam meclisten geçti mi sorusunun yanıtı...



Milyonlarca kişinin gündeminde olan teklifle, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda da bazı değişiklik yapılıyor. Yaşanan gelişmelere göre, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1.500 TL şeklinde öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL'ye çıkarılacak. Bu madde, 2022 yılı ocak ayı ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere düzenlemenin yayımı tarihinde de yürürlüğe girecek.

Ek zam meclisten geçti mi?

Yine alınan kararla emekli maaşlarının en az 2 bin 500 TL şeklinde belirlenmesiyle birlikte toplamda 1 milyon 265 bin kişi faydalanmış olacak.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen teklifle; memurlara ek zam öngörülmüş oluyor. Bu çerçevede; Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ile kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak 2022 tarihi ve 30 Haziran 2022 tarihi arasındaki dönem için uygulanacak olan artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’ye çıkarılıyor ve bu oranın aynı döneme ilişkin enflasyon farkı ödemesinde de dikkate alınması sağlanmış oluyor. Böylelikle söz konusu toplu sözleşmeye göre 2021 yılı ikinci yarısından kaynaklı enflasyon farkı dahil 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 27,9 oranında yapılması gereken zam, yüzde 30,95’e çıkmış oluyor.

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 milyon aileye elektrik desteği!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön